Haberler

PDIU Başkanı Idrizi'den AK Parti İzmir Başkanlığına Ziyaret

Güncelleme:

Arnavutluk Adalet Entegrasyon ve Birlik Partisi Genel Başkanı Idrizi ile beraberindeki heyet, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Arnavutluk Adalet Entegrasyon ve Birlik Partisi (PDIU) Genel Başkanı Shpetim Idrizi ve beraberindeki heyet AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in misafiri olarak İzmir'de bulanan Arnavut heyetin AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretine Idrizi'nin yanı sıra PDIU Milletvekili Tahir Muhedini, Tiran İl Başkanı Galip Taho, Medya Tanıtım Genel Sekreteri Ilir Dizdari ve bazı partililer de katıldı.

Burada konuşan PDIU Genel Başkanı Shpetim Idrizi, AK Parti ile yakın ilişki içinde olduklarını ifade etti. AK Parti'nin büyük hizmetler yaptığını, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağladığını kaydeden Idrizi, Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının Arnavutluk için de bir gurur kaynağı ve güvence olduğunu belirtti.

Türkiye ve Arnavutluk'un tarihi ve kültürel bağlarının olduğunu vurgulayan Idrizi, AK Parti iktidarı ile birlikte Arnavutluk'la Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece tarihi ve kültürel boyutta kalmadığını, ekonomik ve ticari ilişkilerin de geliştiğini söyledi.

AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde çok büyük bir başarı yakalamasını temenni ettiklerini belirten Idrizi, "AK Parti'nin bu seçimlerden de büyük bir başarı ile çıkacağını düşünüyorum. Biz de AK Parti'nin seçim çalışmalarına destek vermek için  İzmir'e geldik" dedi.

İzmir'de Balkanlardan göçle gelen çok sayıda kişi yaşadığını, bunların içinde Arnavut asıllı olanların da önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Idrizi, Arnavut nüfusunun yoğun olduğu yerlerde AK Parti'nin seçim kampanyasına katkı sağlayıp, destek isteyeceklerini belirtti.

Idrizi şöyle konuştu:

"Bizim dedelerimiz topraklarından sırf müslüman ve Arnavut oldukları için kovuldular. Bu doğrultuda bizim amacımız bu haksızlıkların bir daha yaşanmaması için çalışıyoruz. Onun içindir ki özellikle de Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yöneticileri ile iyi ilişkiler içinde olmak bizim bir öncülüğümüzdür. Bu bağlamda biz parti olarak da AK Parti'ye bu yerel seçimlerde destek vermek için üzerimize düşeni yapacağız. AK Parti'ye katkı sağlama amacındayız. Ben kuruluşunda da partinizin sembolünü merak etmiştim, dikkatimi çekmişti. Gerçekten bu ampul Allah'ın nurudur, ışığıdır. Bu ışık sizi doğru yola iletecektir. Bu ampulün bütün Türkiye'de daha güçlü bir şekilde parlamasını dileriz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Balkanlar ve Ortadoğu'ya özel önem verdiğini, bu sayede tarihe dayanan köklü dostlukların yeniden kurulmaya başlandığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Akay, Arnavutluk PDIU yetkililerinin AK Parti'ye verdiği manevi desteği önemsediklerini ve teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

"Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" atasözünü hatırlatan Akay, PDIU Genel Başkanı Shpetim Idrizi'ye kahve fincanı hediye etti. - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Arnavutluk Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title