Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmalarda Kahramanmaraş'ın ihtiyaçları, Bartın'ın sorunları ve Gençlik ve Spor Haftası ele alındı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Adan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, "Kahramanmaraş depreminin 15. ayında Kahramanmaraş'ın ihtiyaçları", CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, "Bartın'ın sorunları" ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, "Gençlik ve Spor Haftası" dolayısıyla gündem dışı konuştu.

MHP'li Dora, 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş başta olmak üzere 13 ilde inşaat malzemelerinin fiyatlarının denetlenmesi ve deprem bölgesine özel uygulamalar yapılmasını beklediklerini söyledi. Dora, Mersin-Gaziantep arasında planlanan hızlı tren hattına, Nurdağı-Kahramanmaraş hattının da eklenerek projenin erkene alınması gerektiğini belirtti. Zuhal Karakoç Dora, atılan her adımın ve gösterilen bütün gayretlerin farkında olduklarını vurgulayarak, çalışmaların hızlandırılmasını talep etti.

CHP'li Bankoğlu ise Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Bartın'ın duvarla ikiye bölünmek ve ırmağın hapsedilmek istendiğini savundu. Bartın halkının projeyi istemediğini belirten Bankoğlu, projenin estetik ve mühendislik açısından da uygun olmadığını anlattı.

AK Parti'li Baykan da AK Parti iktidarları olarak hiçbir zaman gençlere olan inançlarını kaybetmediklerini ve gençlere fırsat verecek politikalar yürüttüklerini aktardı. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Baykan, "Bugün güneyimizde Suriye'nin, Irak'ın kuzeyine konuşlanmış, emperyalistlerin mandacılık hayalini kuranlar olduğu gibi 100 yıl önce de bu ülkede Amerikan ve İngiliz mandasını savunanlar vardı. Onlara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'da yaktığı meşalenin ışığı tüm yurda yayılmıştır." ifadesini kullandı.

Dün kazma kürekle verilen mücadelenin bugün insansız hava araçlarıyla verildiğini vurgulayan Baykan, "Gençlerimiz, yapılan tesisler ve uygulamaya konulan projeleri inkar etmediler. Madalyalar aldılar, olimpiyatlarda başarılar sağladılar. Teknolojide olduğu gibi sporda da büyük başarılar elde eden gençlerimiz, artık spor ayakkabılarını dağlarda emperyalist emellere hizmet etmek için değil, bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı söyletmek için spor alanlarında giyiyorlar." dedi.

Kürsüden uluslararası müsabakalarda madalya kazanan bazı sporcuların fotoğraflarını gösteren Baykan, fotoğrafları AK Parti sıralarına yerleştirdi.

Bu arada, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Milli Savunma Komisyonu Başkanları, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile beraber, Genel Kurul çalışmalarını bir süre izledi.

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Genel Kurulu Kahramanmaraş Celal Adan Gençlik Bartın Spor Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Bakmadan Geçme

Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title