Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, HSYK'nın dört savcı ve bir hakim hakkında verdiği ihraç kararına ilişkin, "Hiç kimse şunu unutmasın; bugün hukuka tecavüz edenler, hukukun bağımsızlığını rafa kaldıranlar, yarın kendilerine bağımsız hukuk, adil yargılanma talepleriyle bağıracaklardır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, HSYK'nın dört savcı ve bir hakim hakkında verdiği ihraç kararına ilişkin, "Hiç kimse şunu unutmasın; bugün hukuka tecavüz edenler, hukukun bağımsızlığını rafa kaldıranlar, yarın kendilerine bağımsız hukuk, adil yargılanma talepleriyle bağıracaklardır" dedi.

Koç, OSTİM İvedik Sanayi Sitesi'nde, iş adamları ve çalışanlarla yaptığı kahvaltıda, Türkiye'nin sevgiye, kucaklanmaya ve gerginlikten uzak durmaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

CHP'nin sıfır borçlu bir parti olduğunu söyleyen Koç, " Türkiye'nin mali açıdan tek sorunsuz partisi CHP'dir" ifadesini kullandı.

Üretimin önemine değinen ve üretmeyen ülkenin bağımsız olmayacağını belirten Koç, " Türkiye, bir yerlerden gelen, krallıklar, monarşiler, demokrasiden uzaklaşmış devletler, küçük küçük diktatörlükler, buralardan gelen birtakım kara paraların uluslararası finans sistemine katılması için aklandığı bir coğrafya oldu. Bazı ülkelerde, bazı muktedirler sınırsız kaynaklar elde ediyor, o paranın uluslararası finans sistemine yasal çerçevede girmesi lazım, bu paraların Türkiye üzerinden aklanmasının sıkıntılarını yaşıyoruz" dedi.

Koç, hukukun tam bağımsız, üretimin ise özgür olmadığı bir Türkiye'nin demokrasi yerine, diktatörlük üreteceğini ileri sürerek, "Onun için önümüzdeki seçim daha farklı refleksleri sergilememiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Yüksek teknolojiye dayalı ürün üretimine hızla geçilmesi gerektiğini belirten Koç, artık bölgesel teşvikin çöktüğünü dile getirdi.

Sektörel teşvik politikasının hayata geçmesi gerekliliğinin altını çizen Koç, "CHP'nin iktidar olması durumunda büyüme ve istihdam devletin rolü olacak ama devlet ön açacak, esas üretim kaynağı sanayiciler olacak. Eksik kalan bölgelerde kamu mutlaka kendi üzerine düşeni yapacak. Halk Bankası özelleştirilmeyecek, asli görevi olan KOBİ'lere kaynak sağlayacak" diye konuştu.

"Dün birilerine eziyet çektiren hukukun, bugün başka mağduriyetler yarattığını" savunan Koç, bütün bu süreçleri uygulayanlara da hukukun yarın lazım olacağını belirtti.

Dün bunlara karşı çıktıkları için "darbecilikle" suçlandıklarını hatırlatan Koç, "Bingöl'de 33 Memedin alnına sıkan adamı getirip tanık yaptınız, Türkiye'nin Genelkurmay Başkanını 4 yıl hapiste tuttunuz. Bugün başka mağdurlar çıktı, bütün dünyada polisler hırsızları kovalar, Türkiye'de olay tersine döndü. Hırsızlar polisleri kovalamaya başladı" açıklamasını yaptı.

Koç, kardeşliğin önemine de değinerek, şunları söyledi:

"Onun için meydanlarda gözlerini çıkartıp, yüzlerinden gülücüklerini eksik ederek bağıranlara söylüyorum; yasalar belli, anayasa belli, millet sizi belli bir makam için seçti, git oturacağın yerde otur kardeşim, her gün sabah akşam bu milleti huzursuz edecek, siyaseti zedeleyecek, insanları birbirine düşürecek söylemlerden uzak dur. Siyasetçiler düşüncelerini söylesinler, milletin takdiri de ne olursa başımızın üstüne."

Soma faciasının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Koç, "Allah Türkiye'ye bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Koç, soruları yanıtladı

Haluk Koç, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

MHP'li Meral Akşener'e ilişkin kaset iddiasına yönelik soru üzerine Koç, şunları kaydetti:

"Daha önce yaşanmış, denenmiş süreçler. Utanç verici. Bir hanımefendi siyasetçinin iffeti üzerinden, seçime üç hafta kala, bazı siyaseti pazarlama gayretleri, utanç verici gelişmelerdir. Hiç üzerinde bile durmak istemiyorum. Sayın Akşener tanıdığım en cesur, en yürekli, en mert siyasetçilerden bir tanesidir. Türkiye artık bunlara kulak asmayacak kadar bu işleri deneyim sahibi olarak yaşamış bir ülke. Sadece bu yola tevessül edenlerin ne kadar sıkıntıda oldukları anlaşılıyor. Seçime üç hafta kala artık bazı noktalarda iyice sıkıştıkları belli ki hiç kimsenin kabul etmeyeceği silahları dahi kullanır hale geldiler. Yazıktır, günahtır, ayıptır."

Haluk Koç, HSYK'nın bir hakim ve dört savcı hakkındaki ihraç kararına ilişkin soruyu yanıtlarken de şu açıklamaları yaptı:

"Eğer bir yargıç verdiği karardan dolayı tutuklanır ya da meslekten ihraç edilirse, eğer bir savcı hazırladığı iddianameden dolayı tutuklanır ya da meslekten ihraç edilirse o ülkede hukuk, mutlaka talimatla yönetilen, bağımsızlığını yitirmiş, yargıç teminatı ortadan kalkmış, adil yargılanma hakkının kaybolduğu sisteme dönüşür. Hukuk katliamı devam ediyor. İktidar hukuku kendine bir sopa olarak, muhalif kesimlerin üzerinde saldırı amaçlı kullandığı sürece ülkede demokrasi tüm temel taşlarını kaybeder. Hiç kimse şunu unutmasın; bugün hukuka tecavüz edenler, hukukun bağımsızlığını rafa kaldıranlar, yarın kendilerine bağımsız hukuk, adil yargılanma talepleriyle bağıracaklardır. Bunu da hiç kimse unutmasın."

Genel Başkan Yardımcısı Koç, başka bir soruyu yanıtlarken de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimin son günlerinde ekonomi alanında yeni bir projeyi açıklayacağını söyledi.

Geniş bir bilimsel heyetin konu üzerindeki çalışmasını sürdürdüğünü aktaran Koç, "Proje hazır gibi. Bunu Sayın Genel Başkanımız açıklayacak. Sanayicilerin Türkiye'nin geleceğine dönük birtakım vizyon beklentileri var. Türkiye'yi bir ufuk ülke, bir kaynak ülke haline getirecek çok ciddi bir proje. Bunu Genel Başkanımız açıklayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Meral Akşener Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title