Haberler

Adnan Menderes'in İdamının 54. Yılı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in idamına ilişkin, "Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in idamına ilişkin, "Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir. Cesaretle demokrasimize, özgürlüklere ve hukuk devletine sahip çıkmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Menderes'in idamının 54. yıl dönümü dolayısıyla Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu'na bir mesaj gönderdi.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "şayan-ı dikkate değer" bir genç olarak siyasete kazandırdığı merhum Menderes'in, İstiklal Madalyası sahibi, ülkesine ve cumhuriyete büyük sevgi duyan bir insan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca halka hizmet için çalışan Menderes'in, asla siyaseti kişisel bir zenginleşme aracı olarak kullanmadığını bildirdi.

Menderes'in, mal varlığının 1950 ile 1960 döneminde azaldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Topraksız köylülere kendi arazilerini dağıtmış, dahası oğullarının ticaret hayatına girmelerini de men etmiştir. Kendisi siyasete hiçbir şey sahibi olmadan girip, servet edinen bir insan değildir. Bu bakımdan merhum Menderes bugün de örnek alınmalıdır" ifadesini kullandı.

"Vicdanlar hala sızlıyor"

Kılıçdaroğlu, 55 yıl önce, merhum Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün bütün çabalarına rağmen yaşanan bu elim olayın herkesin vicdanını hala sızlattığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sayın İnönü'nün 13 Eylül 1961'de açıkça ifade ettiği gibi, MBK tarafından alınan bu karar, milletimizde büyük bir üzüntüye yol açmış, demokrasi tarihimize de hala tam olarak kapanmayan bir yara açmıştır. Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir. Cesaretle demokrasimize, özgürlüklere ve hukuk devletine sahip çıkmalıyız. Ancak bu yolla son sözlerinde bile milletimize ebedi saadetler dileyen Sayın Menderes'in hatırasına hak ettiği saygıyı gösterebiliriz."

Menderes'i, Hasan Polatkan'ı ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anan Kılıçdaroğu, demokrasi, Cumhuriyet ve halk için "önce Türkiye" diyerek fedakarca çalışan herkese şükranlarını sundu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title