Haberler

Orta Direğin Hawaii'si: İncekum Plajı

Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Mahallesi'nde bulunan, turkuaz rengindeki denizi ve altın sarısı kumları nedeniyle dünyaca ünlü Hawaii plajına benzetilen İncekum, yaz aylarında orta gelirlilerin akınına uğruyor.

DURMUŞ GENÇ - Marmaris ilçesine bağlı Çamlı Mahallesi'nde bulunan, turkuaz rengindeki denizi ve altın sarısı kumları nedeniyle dünyaca ünlü Hawaii plajına benzetilen İncekum, yaz aylarında orta gelirlilerin akınına uğruyor.

Muğla'ya 50, Marmaris'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan, kumlarının inceliği nedeniyle "İncekum" ismiyle ün salan plaj, yöre halkının yanı sıra yakın illerden günübirlik gelen yerli turistlerin de ilk tercihi arasında yer alıyor.

İncekum'a gidenler çam ağaçlarının altında oturup, birkaç adım sonra turkuaz rengindeki berrak suda yüzme imkanı buluyor ve altın sarısı kumlarda güneşlenebiliyor.

- Ziyaretçiler plaja traktörlerle taşınıyor

İncekum Plajı'na gitmek isteyenler, Marmaris-Gökova karayolunun 20. kilometresinden sonra Çamlı Mahallesi'ne giriyor. Köy içerisinden geçtikten sonra asfaltla kaplı yoldan yaklaşık 5 kilometre daha gidilerek plajın bulunduğu koya ulaşılıyor.

Buradaki otopark alanına araçlarını bırakan tatilciler, giriş ücreti ödedikten sonra sıradaki traktörün römorkuna binerek orman içerisinde kısa bir yolculuğa çıkıyor.

İncekum'a varan tatilcilerden bazıları çam ve zeytin ağaçlarının gölgesine hasırlarını ya da kilimlerini sererek otururken, kimileri de kumsaldaki şezlonglara uzanıyor.

Genelde kahvaltı ve öğlen yemeğini burada yemeyi tercih eden ziyaretçiler, mangal yakmanın yasak olduğu koyda evlerinde hazırlayıp getirdikleri yiyecekleri tüketiyor. Bazı aileler ise yemeklerini birbirleriyle paylaşarak arkadaşlıklar kuruyor.

Akyaka Mahallesi ve Çamlı İskelesi'nden günübirlik tur teknelerine binen ziyaretçiler ise kişi başı 20 lira ödeyerek hem Sedir Adası hem de İncekum Plajı'na ulaşabiliyor.

Çamlı Mahallesi muhtarı Kerim Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İncekum'un özellikle dar gelirli tatilciler için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

İncekum'un daha önce köy muhtarlığı tarafından işletildiğini belirten Ekinci, yasayla Çamlı'nın mahalleye dönüşmesi nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 10 yıllığına kiralandığını kaydetti.

İncekum Plajı'nı yılın büyük bir bölümünde yerli turistin ziyaret ettiğini anlatan Ekinci, bu sayede mahalledeki esnafa da büyük katkı sağladığını ifade etti.

Ekinci, plajın karşı tarafında yer alan Sedir Adası'ndaki altın sarısı kumların İncekum Plajı'nda da bulunduğunu, bu özelliğin suya berraklık ve turkuaz bir görünüm sağladığını belirtti.

"Orta direğin Hawaii'si"

Plajda seyyar tuvalet, duş ve soyunma kabinleri bulunduğunu anlatan Ekinci, özellikle hafta sonları yakın illerden de gelen ziyaretçiler nedeniyle yoğunluk yaşandığını, bir çok kişinin erken saatlerde plaja ulaşmaya çalıştığını dile getirdi.

İncekum'u genellikle orta ve alt gelir düzeyine sahip yerli halkın ve bölgeye misafirliğe gelen vatandaşların tercih ettiğini söyleyen Ekinci, bundan dolayı İncekum'un "orta direğin Hawaii'si" olarak anıldığını kaydetti.

Ekinci, plajın özel bir şirkete kiraya verilmiş olmasına rağmen mahallelerine katkısının devam ettiğini belirterek, "Plaja gitmek için her gün yüzlerce kişi mahallemizden geçiyor. Misafirlerimize, ürettiğimiz ürünlerden satıyoruz. Ayrıca birçok kişi de buradaki restoranlarda yemek yiyor." diye konuştu.

Ekinci, işletmecinin Çamlı Mahallesi'nde ikamet edenlere traktörle taşıma ücretinde yüzde 50 indirim yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmaris Ekinci Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title