Haberler

Ormanlar 24 Saat İzlenecek

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Ormanlık Alanlara Yerleştirecekleri Kulelere Kamera Sistemleri Kurarak Ormanları 24 Saat İzleyecekleri Söyledi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ormanlık alanlara yerleştirecekleri kulelere kamera sistemleri kurarak ormanları 24 saat izleyecekleri söyledi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Manavgat-Kızılağaç köyünde bulunan Silence Beach Otel'de Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'nın düzenlediği "Görevde Yüksel Eğitimi" toplantısına katıldı. Yaklaşık 500 orman dairesi çalışanın katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Osman Kahveci, kurumun çok güçlü ve saygın bir kurum haline gelmesi için, santralden, işletme müdürüne kadar herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. Ormancılığın yeniden yapılandırıldığına değinen Kahveci, "Artık vasat bir orman mühendisliği dönemimin bitmiştir. Dünya da hızlı bir gelişim süreci yaşıyoruz. Ormancılıkta gelişiyor. Tüm çalışanlarımız gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundadır. Bilgisayarı teknolojiyi kullanamayan personelimiz artık işletme müdürlüğü yapamayacaktır. Tüm orman çalışanlarımız kendini çok iyi yetiştirmeli ve ülkenin üçte biri emanet edilen ormanlarımızın en az personelle, en az maliyetle ve en fazla verim verecek şekilde bu kaynakları doğru kullanmamız gerekiyor." Orman kaynaklarının günden güne daha verimli kullanıldığına dikkat çeken Kahveci, "Mantık ve Mantalite değişikliği yaparak kaynaklarımızın daha verimli kullanmaya başladık Geçtiğimiz yıla göre bu yıl odun üretimimizde yüzde 40 oranında artış sağlanmıştır" dedi.

Teknolojiyi en iyi kullanan kurum haline geleceklerini söyleyen Kahveci, üzerinde çalışılan Orman Bilgi Teknolojisi'nde son noktaya gelindiğini belirtti. Önümüzde ki aylarda faaliyete başlayacak sistemle birlikte tüm orman alanlarını izleyebileceklerini ifade eden Kahveci, "Ormanlık alanlarımıza yerleştireceğimiz kulelere kamera sistemleri kurarak ormanlarımızı 24 saat izleyebileceğiz. Her arazözümüze cip yerleştirerek, araçlarımızın takibatını sağlayacağız. Tüm kamera ve arazözlerimizin takibatını bilgisayar sistemine bağlayarak internet üzerinden küçük bir el bilgisayar üzerinden yurtta ki ormanlık alanlarımızın kontrolünü sağlayacağız. Her an gibi ormanımızın birinde duman yükselmesi halinde koordinatları ile birlikte bilgisayarımıza alarm verilecek. Orman Bölge Müdürlüklerimiz kamera sayesinde durumu kontrol edebilecekler ve yangına havadan yada karadan müdahale edilmesi için anında çalışmalarını yapabilecekler. Genel Müdürlüğümüzde Ankara'dan ülkemizin her hangi bir bölgesinde çıkan yangından haberdar olup, internet üzerinden yangına müdahaleyi izleyebilecek. Bu saye de teknolojiden yararlanarak, en az maliyetle ve doğru tercihle çıkan yangınlara en hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek" dedi.

Yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgesinde yangınla mücadelede daha etkin olmak için takviye olarak yeni donanımlı arazörler aldıklarını belirten Kahveci, "Özellikle Ege ve Akdeniz bölgemizde yaz aylarında büyük tehlike arz ettiği için, hassas bölgelerde personel takviyesi ve yeni donanımlı araçlar takviye ettik. Helikopterlerin su alırken zaman kaybetmemesi için yeni su havuz ve göletler oluşturmaya devam ediyoruz. Hava araçlarımıza bu yıl takviye yapacağız" dedi.

(AK-SÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title