Haberler

Ofiyolit Çalıştayı

Çukurova Üniversitesi (Çü), Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Yer Bilimleri Kurumu Derneği'nin Birlikte Düzenlediği "Ofiyolit" Çalıştayı Başladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Yer Bilimleri Kurumu Derneği'nin birlikte düzenlediği "Ofiyolit" çalıştayı başladı.

ÇÜ ÜSAM toplantı salonunda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, 2007-2009'un "Dünya Yer Yılı" olarak ilan edildiğini belirterek, "Yerküremizde oluşan deprem, sel ve bunun gibi doğal afetlerin yanı sıra baraj, otoyol, tünel, metro ve benzeri büyük mühendislik yapılarının yaygınlaşması yanında; petrol, doğalgaz ve bunun gibi yer altı enerji kaynakları metalik ve metalik olmayan yerüstü maden kaynaklarına olan gereksinimin artması, temiz-içme ve kullanma sularına giderek artan ihtiyaç karşısında jeoloji biliminin ülkemizde ve dünyada önemi gittikçe artmaktadır" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sedat Türkmen de Oda olarak üniversite ve diğer kurumların düzenledikleri bilimsel etkinliklere katkı koyup seminer ve sempozyum gibi organizasyonları ortak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Kamusal görevi gereği Odamız, halkı bilgilendirme ve mesleki faaliyetlerin yanı sıra bilimsel etkinlik düzenleme görevini de yerine getirmektedir. 2008 -2009 faaliyet döneminde gerek Çukurova Üniversitesi ve gerekse Mersin Üniversitesi ile birlikte daha büyük organizasyonları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Açış konuşmasının ardından Edinburgh Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alastair Robertson, Türkiye'deki tektonik oluşumları gösteren slayt gösterisi ile katılımcıları bilgilendirdi.

Ofiyolit çalıştayının yarın da devam edeceği bildirildi.

(AB-Y) 06.03.2008 14:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title