Haberler

Odatv Davasına Devam Ediliyor

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında görülen Odatv davasına devam ediliyor.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında görülen Odatv davasına devam ediliyor. Dava öncesi CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteciler Uğur Dündar ve Ayşe Arman'ın da aralarında bulunduğu bir grup, basın açıklaması yaparak tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep ettiler.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteci Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Doğan Yurdakul hazır bulundu. Yapılan basın açıklamasının ardından CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazeteciler Ayşe Arman, Uğur Dündar, Yalçın Doğan da izleyici olarak katıldı.

Duruşma, sanıkların mahkemeye gelen TÜBİTAK ek raporu ile diğer evraklara ilişkin beyanların alınmasıyla devam ediyor.

Duruşmanın başlamasından önce adliye önünde toplanan gurup tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının olduğu dövizleri yere bırakarak, "Zindanlar boşaltılsın, gazetecilere özgürlük" pankartı açtı. Gruptakiler, yanlarında getirdikleri sembolik ağacın üstüne yazdıkları mektupları astılar.

Grup adına açıklama yapan Eşber Yağmurdereli insanların düşüncelerinden dolayı hapiste bulunduğunu belirtti. Siyasetin yargıya olan müdahalesinin bir istisna değil, kural olduğunu ifade eden Yağmurdereli, Türkiye'nin dünyada en çok gazeteciyi yargılayan kötü ününden dolayı rahatsız olduklarını dile getirerek, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlhan Cihaner Soner Yalçın Nedim Şener Ahmet Şık Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title