Haberler

Bir Ülke Diken Üstünde! Nipah Virüsü Salgınından Ölenlerin Sayısı Yükseliyor

Güncelleme:

Hindistan'da meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yükselirken, cenazeler özel koruyucu kıyafetlerle defnediliyor.

Hindistan'da meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Yaşamını yitirenler, olağanüstü önlemler altında toprağa veriliyor. Kurbanların yakınları ve doktorlar özel koruyucu kıyafetlerle cenazeleri defnetti.

BÖLGEDEKİ HERKES MASKE TAKIYOR

Hindustan Times'ta yer alan haberde, Kerala eyaletinde paniğe neden olan ölümcül Nipah virüsü salgını nedeniyle 2 kişinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bölgedeki herkes maske takıyor. Yetkililer ölü sayısının 12'ye çıktığını, 8 kişinin tedavi altında olduğunu, 3 kişinin gözlem altında tutulduğunu bildirdi.

ABD'li biyoteknoloji şirketleri, virüse karşı hızlı bir şekilde aşı geliştirmeye çalışıyor ancak henüz bir aşı yok. Salgın Hastalıklar Hazırlığında Yenilikçi Yaklaşımlar Koalisyonu, Perşembe günü yaptığı açıklamada 25 milyon dolarlık bir bütçenin aşı için ayrıldığını duyurdu.

Nipah Virüsü Salgınından Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 12'ye Çıktı

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Nipah virüsünün aşısı bulunmuyor. Koruyucu önlemlerle mikroba karşı erken tedavinin hastalardaki ateşi ve hastalığın şiddetini kısmen azalttığı ancak ölümü engelleyemediği belirtiliyor.

NİPAH VİRÜSÜ NEDİR?

Nipah virüsü bulaşmış bazı insanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmasa da ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle grip benzeri bir rahatsızlık gelişebiliyor. Sonraki aşamada ise belirtiler baş dönmesi, yorgunluk, bilinç değişikliklerine dönüşebiliyor.

İlk defa Malezya'nın Nipah bölgesinde bir salgınla başlayan bu virüsün ayrıca biyolojik silah olduğuna dair iddialar da bulunuyor.

En çok Singapur, Malezya, Hindistan ve Bangladeş'te görülen Nipah virüsünün, meyve yarasaları aracılığıyla taşındığı ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hindistan Malezya Times 3.Sayfa Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

pentegon:

allaha söyleyin iki dakka da ol der ve olur ve düzelir bu işler neremle gülem muhauihahuihahuiahuhi adam şeytanı bile yenemiyor acizlikten

1
31
yanıtYanıtla
xx:

senin o kokuşmuş beynine pislesin o virüslü yarasalarda gör gününü. şeytan bile senin bu beyinsizliğine gülüyordur.

yanıt5
yanıt0
ALLAHA İMAN HERKESE NASİP OLMAZ:

sen nerenle gülmeyi bırak, bu halinle nerenle ağlayacağını düşünsen daha iyi olur. Tabii düşünecek kadar durumun varsa?

yanıt5
yanıt0
aLDATAN kANDIRAN PARTİ:

AKP SÜREKLİ Aldatan Ve Kandıran parti. . ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

12
16
yanıtYanıtla
yorumcu:

chp sosyal medya ekibinden misin?

yanıt4
yanıt1
ali:

biz zaten sizden değiliz arkadaşım ne içtin sen senin görüşündekilerin ramazanda içtiğinimi böyle

yanıt2
yanıt0
İYİ ALIŞTINZ:

AKP yi her eleştiren pekaka lı , fedöcü ergenekoncu balyozcu değil mi ? hadi ordan . Savcı imiş . buyur gel

yanıt3
yanıt0
Rocco:

Akape yi eleştirince , Türkiye ye zarar vermiş olıyoruz demek . Nasıl bir kafa ise

yanıt3
yanıt2
akp-aldatma kandirma partisi:

akp memur maasi artiracak yalan inanmayin secim var diye atiyorlar akp ye ok vermeyin

12
14
yanıtYanıtla
yorumcu:

beynini kiraya mı verdin habere bak yazdığına bak

yanıt7
yanıt2
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title