Haberler

Netanyahu: Gazze'ye Kara Harekatını Genişletmeye Hazırız

Güncelleme:

Gazze'ye saldırı konusunda geri adım atmayacaklarını belirten İsrail Başbakanı Netanyahu, "Kara harekatını genişletmeye hazırız." dedi.

Gazze'ye yönelik operasyon 11'inci gününe girerken, İsrail kanadından yapılan açıklamalar saldırıların devam edeceği yönünde.

Konuyla ilgili son açıklama İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi. Netanyahu, yaptığı açıklamada "Kara harekatını genişletmeye hazırız." dedi.

NETANYAHU: HAVA SALDIRILARI YETERLİ OLMADI

Kabine toplantısı öncesinde açıklama yapan Netanyahu, operasyonun ana amacının İsrail topraklarına açılan tünel tehdidinin ortadan kaldırılması olduğunu dile getirdi. 10 gün devam eden 2 binden fazla hava saldırısıyla bu tehdidi tam olarak ortan kaldıramadıklarını ifade eden Netanyahu, Hamas ve diğer grupların kapasitelerine ciddi zarar veren kadar operasyonun süreceğini kaydetti.

GAZZE'YE ÖLÜM YAĞIYOR

İsrail ordusu, üç Yahudi gencin Batı Şeria’da ölü bulunmasının ardından başlattığı Koruyucu Hat operasyonunun 10’uncu gününde dün Gazze’ye girdi.

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatı üzerine Gazze Şeridi'nde kara harekatına başladı. İsrail Başbakanı Netanyahu, orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

İlgili Haberler

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi.
İsrail askerleri de Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdi.



GECE BOYUNCA 27 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

El Cezire, İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 27 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Harekat sırasında 1 İsrail askeri öldü, 2 asker hafif yaralandı.

Haberde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 264'e ulaştığı, 1980 kişinin de yaralandığı belirtildi.

HALKA "KAN VERİN" ÇAĞRISI

Gazze'de halka hastanelere giderek kan verme çağrısı yapılıyor. El Cezire muhabirlerinden Nicole Johnston, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Gazze'nin merkezindeki 'Al Jowra'nın binası saat 07.00'de 3 kez vuruldu. Bu binada basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyor. Bizim binamıza uzak değil." bilgisini verdi.

DAVUTOĞLU: TÜRKİYE SESSİZ KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'de yaşananlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Saldırının bir amacının da İsrail'in Filistin'deki ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasını hazmedememesi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Türkiye hiçbir zulme, adaletsizliğe, baskıya sessiz kalmayacaktır. Sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları;

"İnsanlık trajedisi ile karşı karşıyayız. Herkes bu tablo karşısında başını iki elinin arasına almalı ve düşünmelidir."

"MÜZAKERE EDİLMİŞ KALICI ATEŞKESE İHTİYACIMIZ VAR"

"Kara harekatının hemen sonrasında telefon diplomasimiz sabah 5.00’e kadar sürdü. BM’nin konuya müdahil olması yönünde talebimizi ilettim. Kerry ile uzun bir görüşme yaptık. Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var. Müzakere edilmiş, kalıcı ateşkese ihtiyaç var. Bunun için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Birkaç hedefimiz var."

"İlk hedefimiz bu saldırganlığın derhal durdurulması gerekiyor. Bunun durdurulması için uluslararası toplumu harekete geçirmeye kararlıyız. İslam İşbirliği Konferansı’nı acil toplantıyı çağırdık. Açık fırsatçılık da hissediyoruz. Bu operasyonların bir amacı İsrail'in Filistin’deki ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını hazmedememesi."

"İkinci hedefimiz kalıcı ve sürdürülebilir ateşkesin devreye sokulması. Üçüncü hedefimiz tüm bölge ülkelerini ortak tavır almaya davet ediyoruz. İç çatışmaların barışçıl yöntemlerle aşılmasına davet ediyoruz."

"TÜRKİYE SESSİZ KALMAYACAK"

"Türkiye hiçbir zulme, adaletsizliğe, baskıya sessiz kalmayacaktır. Sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz."

ZEHİRLİ GAZ KULLANILDI İDDİASI

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine düzenlediği saldırıda, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda, arasında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi." dedi.

Kudra, İsrail topçu birliklerinin düzenlediği saldırı sonucu yayılan gazdan etkilenen Filistinlilerin, hastanelere sevk edildiğini söyledi.

NETANYAHU: KARA HAREKATININ AMACI YERALTI TÜNELLERİNİ YIKMAK

İsrail ordusu Filistinlilerin evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.

HAMAS SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA: APTALCA YAPILAN BU İŞGAL, KORKUNÇ SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR

Hamas temsilcisi yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze işgalinin aptalca bir girişim olduğunu ve korkunç sonuçlar doğuracağını" belirtti.



GAZZE HAVADAN VE DENİZDEN DE VURULDU

Gazze'nin havadan ve denizden de vurulduğu bildirildi. Gazze'den de Aşkelon'a iki füze atıldı.

18 BİN YEDEK ASKER SİLAH ALTINA ÇAĞRILDI

İsrail ordusu, 18 bin yedek askeri silah altına çağırdığını açıkladı.

İSRAİL ORDUSU: KARA HAREKATINDA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik bugün sabah başlatılan kara harekâtı sonucu şimdiye kadar 13 kişinin tutuklandığını bildirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ayrıca “17 militanın” da öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca bugün sabahtan itibaren 150 hedefin vurulduğu, bunlardan 4 hedefin Hamas yetkililerinin evi olduğu kaydedildi. Ayrıca vurulan hedeflerden 21’inin roket fırlatma yerleri olduğu savunuldu. İsrail ordusu, 4 tünelin de vurulduğunu belirtti.

HALK EVLERİNİ TERK EDİYOR

İsrail saldırısında hatların zarar görmesi nedeniyle Gazze'de elektrik kesintileri başladı. İsrail ordusu Vefa hastanesini bombaladı. Gazze Devlet Hastanesi, saldırı ihtimali nedeniyle boşaltıldı. İsrail ordusunun girdiği Kuzey Gazze'de de halk evlerini terk ediyor.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İSRAİL SALDIRILARI DERHAL DURDURMALI

Türkiye, İsrail'den kara herekatını derhal durdurmasını ve taraflar arasına sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava bombardımanına ilave olarak dün başlattığı kara harekatıyla yoğunlaştırdığı saldırıların durdurulması istendi. Açıklamada, "Bu saldırıların, önemli bölümü çocuk ve kadın olmak üzere, artan sayıda masum Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyoruz." denildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İsrail'in saldırıları Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olmaktadır. İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır."

DAVUTOĞLU'NUN TEMASLARI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu süreçte, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve diğer Filistinli yetkililer ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Al Atiyyah başta olmak üzere, muhatap ve mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin, BM İnsan Hakları Konseyi'nin ve İİT'nın konuyu ele almak üzere toplanması için Türkiye tarafından girişim başlatıldığı kaydedildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Açıklamada, şöyle denildi: "Uluslararası toplumu, İsrail'in saldırganlığı nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine en güçlü tepkiyi vermeye, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri, bu saldırıların durdurulması için gerekli adımları gecikmeksizin atmaya çağırıyoruz.

Türkiye, taraflar arasında sürdürülebilir bir ateşkesin tesisi yönündeki yoğun gayretlerini ve bu zorlu dönemde Filistinli kardeşlerimize sağladığı güçlü desteğini artırarak devam ettirecektir."

TÜRKİYE, HAMAS VE KATAR'A AĞIR SUÇLAMA

Mısır, İsrail'e kara harekâtını durdurması için çağrıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tarafların Mısır’ın öncülük ettiği ateşkesi kabul etmesi istendi.
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, “Hamas, Türkiye ve Katar, Ortadoğu'nun çatışan devletçikler arasında bölünmesini amaçlayan komploya karşı bir nevi siper vazifesi gören Mısır'ın arabuluculuk girişimini başarısızlığa uğrattı. Eğer Hamas ateşkesi kabul etmiş olsaydı en az 40 Filistinlinin hayatını kurtarmış olacaktı.” dedi.

İSRAİL HAREKATA "BU SABAH" KARAR VERDİ

İsrail'in dün akşam saatlerinde başlattığı kara saldırılarına Sabah saatlerinde karar verdiği ortaya çıktı. Ynet sitesine açıklama yapan bir hükümet yetkilisi, "İçeri girmeye bu sabah karar verildi." dedi.

İsrail hükümeti, kara operasyonu kararı aldığı halde Mısır'da ateşkes görüşmelerine devam etmiş ve ateşkesi kabul ettiğine dair haberleri basına sızdırmıştı.

Bu arada ilk saldırılarda Gazze Şeridi'nde 25 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail Ordusu'nun 18 bin yedek askeri daha göreve çağırdığı belirtildi.

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARDA ÖLENLERİN SAYISI 267'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 12 gündür Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik sürdürdüğü saldırılarda 267 kişinin öldüğünü, bin 980 kişinin yaralandığını söyledi.

Kudra, ilkyardım ekiplerinin İsrail'in gece bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Han Yunus kentlerinde enkazdan 10 ceset çıkardığını belirtti.

Bu arada İsrail ordusu, Gazze'de 150 hedefi vurduğunu açıkladı.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail’in Dimona kentine M75 tipi füze fırlattıklarını belirtti.

Kassam Tugayları'nın, dün akşam Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail’in 4 kentine 98 füze fırlattığı, bu sabah da keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğu açıklanmıştı.

FİLİSTİN ENFORMASYON BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: DİRENECEĞİZ!

Filistin Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü Isra Al Modallal, "Tüm koşullarımız elverdiği sürece direneceğiz. İsrail'in şiddete son vermesini istiyoruz." diye açıklamada bulundu.

HAN YUNUS SINIRINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Öte yandan, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında, İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar olduğu kaydedildi.

İSRAİL ÖZEL GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLDİ

Gazze'nin 3 farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar ile girdikleri şiddetli çatışma sonucu geri çekildikleri bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kassam mücahitlerinin, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine sızmaya çalışan İsrail özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıkları ve mücahitlerin büyük zayiat verdirmesi üzerine geri çekilmenin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun beldesindeki ziraat okulu yakınına sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetleriyle şiddetli çatışmaya girerek geri çekilmelerini sağladık" ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin de çatışmalar sonucu geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.

3 YAHUDİ YERLEŞİMCİNİN ÖLDÜRÜLMESİYLE BAŞLADI

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Filistin İsrail Hamas Dünya Güncel Haberler

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bakmadan Geçme

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, kapalı mı? IV. Baudouin kimdir? "Cüzzamlı Kral" kimdir? BİM AKTÜEL 14 MAYIS KATALOĞU! 14 Mayıs Salı günü BİM indirimli ürünleri! YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak?
Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

500

Yorumlar (137)

TÜRKOĞLU:

TAYYİPPP SÖZDE MÜSLÜMANSIN AMA KINAMAKLA KALIYORSUN ULAN MÜSLÜMANLAR CAN ÇEKİŞİYOR NEREDESİNİZ SÖZDE KOLPACI IŞİD VE DİGER CİHADCİLAR ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERİCEK ŞEREFSİZLER

93
5
yanıtYanıtla
doğruya doğru:

Müslüman olmak hacca gitmekle namaz kılmakla,oruç tutmakla olmuyor demekki.BÜTÜN İSLAM ÜLKELERİ SUSKUN VE KORKAK sadece izliyorlar.Bizim başbakanada şunu hatırlatmak gerekir;oyle one minute le falan olmuyor bu işler,sende katliama sessiz kalıyorsun hiç bir icraatin yok,bir şey yapamıyormusun İSRAİL ALÇAĞININ SANA VERMİŞ OLDUĞU MADALYAYI(10 haziran 2005 yahudi cesaret nişanı) İADE ET ENAZINDAN.Bunu yap bunuuu.

36
1
yanıtYanıtla
ferhatbican21@hotmail.com:

iki gözümsün...

yanıt0
yanıt0
ERDAL:

ONE MİNUTE ONE MİNUTE HERŞEYİ HALLEDİCEK AKP.... SIKINTI YOK...

30
4
yanıtYanıtla
huntürkü:

eee nerde Müslümanlar..nerde dünya lideri rte van menüttt

21
1
yanıtYanıtla
bir dakika:

ne derseniz deyin israili kimse durdurmamaz öyle one minute demeynen israil durmaz. arkasında koskoca ABD var avrupa var.

19
2
yanıtYanıtla
SİBEL:

ALLAH IM NE OLURSUN ŞU İSRAİLİ YERLE BİR ET ŞU İSRAİL BAŞBAKANINI SEN BU DÜNYADADA ÖBÜR DÜNYADADA ZELİL VE REZİL ET AMİN

15
5
yanıtYanıtla
DOST:

KÖPEK İSRAİLİ VE YANDAŞI ABD Yİ DE UNUTMAYALIM AYNI İT SOYLARI ALLA BUNRI KAHRETSİN YAHUDİNİN KENDİNDEN BAŞKA BÜTÜN MÜSLÜMANLARI VE İNSAN ALEMİNİ KÜÇÜK GÖRÜYOR BİZE DÜŞEN GÖREVLERDEN BİTANESİDE EN AZINDAN YAHUDİ MALLARINI BOYKOT EDELİM ALMAYALIM VİJDANEN RAHATSIZ OLAN BU MALLARI ALMAZ ÖZELİKLE COCACOLA ÜRÜNLERİ BUNU ALLAH RIZASI İÇİN YAPALIM VE BUNU HERKESE ANLATIP PAYLAŞALIM

4
15
yanıtYanıtla
gerçek ataTÜRK:

en büyük destekçisi recep tayyip erdogan Amerika ortağı bakmayın kamera önünde sov yaptığına

11
8
yanıtYanıtla
yahudilerin allah cezasını zaten vermiş:

adamların canı kıymetli 3 yahudi öldürüldü olaylar ateşlendi bizimde musulda hala rehinelerimiz var okuduğum haberlere görede artık telefonlarına da ulaşılamıyor...

9
10
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title