Haberler

Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi

9. Yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar olan dönemde parşömen, kağıt ve bez üzerine yazılan 99 Kur’an ı Kerim'in bulunduğu sergi Gaziantep'te açılacak.

Gaziantep'te Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi açılacak.

Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 99 el yazması Kuran-ı Kerim'den oluşan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi 8 Şubat'ta Gaziantep'te açılacak.

Sanat danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.  Ali Rıza Özcan'ın yaptığı sergide, 9. yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar olan dönemde Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında parşömen, kağıt ve bez üzerine yazılan 99 Kur'an-ı Kerim bulunuyor. Sergide, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Hafız Osman, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri yer alıyor.

GAÜN Kültür Merkezi Eski Havra Binasında 8 Şubat saat 14.00'da açılacak olan sergi, 28 Şubat'a kadar gezilebilinecek.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, sergiye ev sahipliği yaparak Gaziantep'e önemli bir kültür hizmeti sunmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Çok az sayıda insanın görme imkanı bulduğu serginin mutlaka görülmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, "Sadece Müslümanlara değil bütün insanlığa gönderilen evrensel bir miras olan Kur'an-ı Kerim, yaratıcının kudretiyle korunarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da insanlığı aydınlatmaya devam edecektir. Bu sergiyle Gaziantepliler 'in gönüllerini fethedeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Diyanet İşleri Başkanlığı Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title