Haberler

Mhp'li Vural: Erdoğan'ın Amacı, Sevr'i Hortlatmaktır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Milletine karşı ret ve inkar cephesi oluşturduğunu iddia ederek, "Erdoğan'ın amacı Cumhuriyet'i siyasi zaferle taçlandıran Lozan'ı yırtmak, yerine çözüm ve barış diye yeni"...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Milletine karşı ret ve inkar cephesi oluşturduğunu iddia ederek, "Erdoğan'ın amacı Cumhuriyet'i siyasi zaferle taçlandıran Lozan'ı yırtmak, yerine çözüm ve barış diye yeni Sevr'i getirmektir" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Diyarbakır'da yaşananlar ve Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısındaki konuşmaları değerlendirerek "Başbakan'ın ortaya koyduğu söylemler, hedefinde Türk milleti ve devleti olduğunu ortaya koymaktadır. Başbakan Türk milleti gerçeğini, bu coğrafyayı vatan yapan Türk milleti varlığını, Cumhuriyeti kuran iradenin Türk milleti olduğunu inkar etmektedir" diyerek şöyle devam etti:

"Başbakan, Türk milletine karşı ret ve inkar cephesi oluşturmuştur. Başbakan, Türk devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ni de reddetmektedir. 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizi ifade etmek yerine, Cumhuriyet'in kuruluşundan önceki dönemlere referans veren Erdoğan'ın amacı Cumhuriyet'i siyasi zaferle taçlandıran Lozan'ı yırtmaktır, yerine çözüm ve barış diye yeni Sevr'i getirmektir. Erdoğan'ın amacı ve hedefi, iflah olmaz hayali Lozan'ı yırtmak, Sevr'i hortlatmaktır. Türk milletini bölmek ve Cumhuriyet ile hesaplaşmaktır. Erdoğan, PKK ve Barzani ile hayallerde buluşmuştur. Buna ulaşmak için adım atmaktadır. Bu adımları millete hazmettirmek için türlü türlü oyunlar oynamaktadır. Başbakan hayalperesttir. Sevr hayalini kuranların bu hayallerini nasıl milletimiz yıkmışsa, bugün de Sevr'i hortlatmak isteyenlerin hayalini biz yıkacağız. Bu hayalperestleri tarihin karanlığına gömmeye andiçtik. Geldiğimiz noktada Barzan'nin birleşik Kürdistan'ı, Öcalan'ın KCK'sı, PKK'nın affı Erdoğan'ın hayalidir ve bu hayalini de kursağında bırakacağız.

Erdoğan'a sesleniyorum; bizi Türkiye'nin tarihini, Türk milletinin varlığını, kimliğini AKP'nin iktidara geliş tarihi ile özdeş gören kendi anlayışınla karıştırma. Biz 1980 öncesinde mücadele ederken, idam sehpalarına yürürken sen kısa şortla top koşturuyordun. MHP'nin tarihi kuvva-i milliyedir, Cumhuriyet'i kuran iradedir. Sen bizi kendin gibi köksüz mü sanıyorsun? Sen bizi 11 yıl önce fikrini ve zikrini gömlek değiştirir gibi değiştirenlerden mi zannediyorsun? Biz Erdoğan gibilerden tarih öğrenecek değiliz. Diyarbakır'da tek millet, tek vatan diyorsun ama bu milletin adını söylemiyorsun. Bir taraftan tek vatan diyorsun, bu vatanın adını değiştiriyorsun, Kürdistan diyorsun. Sen bölücü zihniyetine, tek vatan, tek millet, tek bayrak söylemlerini çul olarak kullanıyorsun. Sen Diyarbakır'da 'Türk milleti, ne mutlu Türküm diyene' diyebiliyor musun? Senin koyduğun eser ortada, Diyarbakır'da nur topu gibi bir Kürdistan peydahladın."

Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısında "ulan hepiniz oradayınız" sözlerini de eleştiren Vural, "Al valiyi, vur Başbakan'a. İkisini birbirine vur. Atatürk'ün adını ihanetine ortak ediyor. Atatürk ve Türkeş ismini, bölücü düşünceleri için araç olarak kullanıyor" dedi. Dün AK Parti ve CHP grup toplantılarında adeta O Ses Türkiye adlı yarışma programının düzenlendiğini belirten Vural, "Birisi Ahmet Kaya'ya, diğeri Şivan Perver'e bana gel, bana gel diye yalvarıyor. Ahmet Kaya da Şivan Perver de sizin olsun. Hem okutun, hem söyletin. Ama bu arada olan İbrahim Tatlıses'e oldu, kimse ona bana gel demiyor" diyerek şöyle devam etti:

"Dün, hayalim diyor. Buradan Başbakan'ı mertliğe davet ediyorum; biraz ciğerin varsa, eğer mertsen, madem hayalim diyorsun, bu hayalini gerçekleştirmek için yarın Bakanlar Kurulu'ndan getir. Bu hayalini gerçekleştirmek konusunda adım at. Hangi sonuçlar doğuracağını sana gösterelim. Cesaretin varsa, hodri meydan. Hiç laf etme. Hani 'hayaldi gerçek oldu' diyen sendin. Hiç hayal kurmana gerek yok, sen Türkiye Cumhuriyeti başbakanısın. Eğe sen PKK'ya hayalperestlik yapıyorsan, biz de bu perestlerin hayalini yıkmaya hazırız. Bu millet bunu yıkmaya hazır. Yarından tezi yok, sözünün altında kalma. Dik dur eğilme. Getir, bununla ilgili adımını at. Görelim bakalım sende bu kadar cesaret var mı acaba?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Lozan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title