Haberler

Memursen Düzce Teşkilatı 1. Divan Toplantısını Yaptı

Memur - Sen Düzce İl Teşkilatı 2012 yılı 1.divan toplantısı yapıldı.

Memur - Sen Düzce İl Teşkilatı 2012 yılı 1. divan toplantısı yapıldı. Divan toplantısında konuşan sendika başkanları "28 Şubat sürecinde 5'li çete kuran sendikalar bugün sözü dinlenmez hale geldi" dediler.

Memur-Sen Düzce İl Divan Toplantısı geniş katılımla düzenlendi. Toplantıda ilk olarak konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, "28 Şubat sürecinde 5'li çete kuran DİSK, Türk-İş, TİS, Kamu-Sen gibi sendikalar sivil toplumun yüzkarası oldular. Bunların karşısında 600 bin üyesi ile çıkan Memur-Sen dik duruşu ile sendikacılık, sivil toplum örgütü önderliği nasıl yapılır gösterdi. Artık birilerinin adına konuşan Memur-Sen var. Memur-Sen siyaset yapıyor diyorlar. Aslında bunlar çok alakasız sözler. Bizler birileri bizim hakkımızda karar alırken, söz hakkı alan kişileriz. Şu anda bir yasa yada kanun çıkarken herkes acaba Memur-Sen ne diyor diye bakıyor" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, Memur-Sen üye sayısının daha da artması gerektiğini ifade ederek "Türkiye'de sivil toplum kuruluşları çok önemli. 70'li yıllarda 5'li çeteler ve örgütler kuran sendikalar, o dönem insanların haklarını değil kendi ceplerini doldurmanın peşindeydi. Daha sonra karşılarına Memur-Sen diye bir sendika dikildi. İnsanı ön plana alan ve insan için çalışan bir sendika olduk. Üye sayımız her geçen gün artıyor. Toplu sözleşme masasına 5 yetkili sendika ile oturduk. Bir sonraki dönemde ise tamamen yetkili sendika olarak oturmak istiyoruz" diye konuştu.

Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Mali İşler Sekreteri Esat Tektaş, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayrakturar, Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ile çok sayıda üye katıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Kılıç Memur Sen Türk İş Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title