Haberler

Manisa: Manisa, Spil'in Geleceğini Arıyor

"Spil Geleceğini Arıyor" adıyla oluşturulan platform, Spil Dağı'nın bin 400 metre yüksekliğindeki milli parkta düzenlenen konferansa katıldı ve ardından incelemelerde bulundu.

"Spil Geleceğini Arıyor" adıyla oluşturulan platform, Spil Dağı'nın bin 400 metre yüksekliğindeki milli parkta düzenlenen konferansa katıldı ve ardından incelemelerde bulundu.

Konferansa, Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Kültür ve Turizm Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Çevre ve Orman Müdürü İhsan Mayda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Özel, birlik, bazı oda ve derneklerin yöneticileri, Yerel Gündem 21 (YG) üyeleri ve davetliler katıldı. Konferans öncesi açık havada davetlilere kahvaltı verildi. Daha sonra konferansa geçildi.

Spil Dağının tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa'nın doğal güzellikleri ile, tarihi yapısı, sanayisi ve tarımı ile büyük bir potansiyel oluşturduğunu vurgulayarak, "Bu potansiyel bugüne kadar çok iyi değerlendirilmedi. Ama bundan sonra çok hızlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Bu çağda sermaye, birikim bütün dünyada dolaşıyor. Artık sınırlar ortadan kalkmış, değerli olan bir şey, dünya ölçeğinde yapabiliyorsanız yapacaksınız yoksa yok olacaksınız. Dünyada çok acımasız bir rekabet ortamı var. Dolayısıyla şehirler arasında da bu tür rekabetin olduğunu ve olacağını düşünüyorum. Kendini önümüzdeki yıllara hazırlayabilen şehirler gerçekten geleceği parlak şehirlerdir. Eğer bugünden bununla ilgili çalışmaları ve gerekli atılımları zamanında yapamazsak şehirlerimizin yaşanamaz şehirler veya da batık şehirler haline geleceğini düşünüyorum. O nedenle Manisa'daki bu birikmiş enerjiyi ortaya çıkarmak için bir nevi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Manisa'nın en önemli özelliklerinden birinin şehzadeler şehri olması olduğunu, bununla ilgili tarihi dokuyu ortaya çıkaracak hatta bilinmeyen bazı şeylerin de öğrenileceği bir takım çalışmalar yaptıklarını, şehrin her karışında tarihi değerler bulunduğunu ancak şimdiye kadar iyi değerlendirilemediğine dikkat çeken Başkan Kar, "Dolayısıyla burada belediye, devlet, özel sektör, hep birlikte biraraya gelirsek el ele verirsek burayı Manisa turizmine kazadırabiliriz. Burada sadece belediyenin, valiliğin bunları yapmaya gücü yetmez. Ankara'da bürokrasi ve diğer yerel yönetimlerle biraraya gelerek çok daha başarılı çalışmalar yapacağımızı umuyorum. Spil'i biz çok seviyoruz. Spil'den sadece biz istifade etmeyelim, herkes istifade etsin istiyoruz. Çalışmalarımızın gayretlerimizin amacı budur" diye konuştu.

Belediye Başkanı Bülent Kar'ın önceki toplantıda görüşülen konular hakkında da yaptığı bilgilendirmenin ardından platform üyeleri milli parkta incelemeler yaptı. Basın mensuplarının konuya ilşkin sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, "Biz benzer potansiyel ifade eden projelere sağladığımız imkanları kuşkusuz Manisa için de sağlıyacağız. Manisa, tarihin çok derinliklerinden gelen, şehircilik tarihi açısından çok büyük potansiyel ifade eden Anadolu'nun çok önemli şehirlerinden bir tanesi. Tarihde hep Manisa farklı uygarlılıklarda ön plana çıkmış. Buranın cumhuriyet Türkiyesi'nin başka alanlarında olduğu gibi turizm alanında çok önemli kentlerinden bir tanesi olur diye düşünüyorum. Şehrin yöneticileri bu potansiyeli ön plana çıkarma konusunda gayretliler. Biz Ankara'dan gerekli desteği sağlayacağız. Manisa başka alanlarda yakaladığı başarıyı turizmde de yakalayacaktır" şeklinde konuştu.

Gün boyu devam eden inceleme ve toplantıların ardından elde edilen sonuçların yarın tekrar masaya yatırılacağı ve sonuç bildirgesinin hazırlanacağı bildirildi. Bu arada Spil Dağı Milli Parkı'nın turizme kazandırılacak değerleri arasında, 120'den fazla epidemik bitkinin doğal anavatanı olması, Avrupa'da sık kullanılan aromatik tedavi için gereken bitki örtüsüne sahip olması, oksijeni bol bir iklime sahip olması, keşfedilmemiş, mağara turizmi açısından uygun mağaraları bulunması, dağcılık sporlarına elverişli olması yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title