Haberler

Manisa: Manisa'da Milli Eğitim Şura Toplantısı

Türkiye'de 81 ilde tamamlanan 17. Milli Eğitim Şurası hazırlık toplantılarının ardından Manisa'da bölge toplantısı başladı.

Türkiye'de 81 ilde tamamlanan 17. Milli Eğitim Şurası hazırlık toplantılarının ardından Manisa'da bölge toplantısı başladı.

Atatürk'ün başlattığı, günümüze kadar değişik zamanlarda devam eden ve bu yıl 17.'si yapılacak olan Milli Eğitim Şura toplantısının hazırlık çalışmaları, 81 ilde tamamlandı. Bölge toplantılarına geçilen hazırlık çalışmaları, 7 ilin temsilcileriyle birlikte bugün Manisa Öğretmenevi'nde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Şura Genel Sekreter Yardımcısı Halil Aşıcı'nın da katıldığı bölge toplantısının 3 gün süreceği belirtildi. Toplantıya Manisa 14, Balıkesir 16, Afyonkarahisar 15, Uşak 11, İzmir 16, Denizli 14 ve Aydın'dan 12 katılımcıyla birlikte toplam 98 kişiyle devam edilecek. Toplantının sonunda illerin raporları, bölge raporları haline gelecek. Bölge toplantısının ilk gününe Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de katıldı.

Toplantı sonrası hazırlanan raporlar, 13-17 Kasım 2006 tarihleri arasında değerlendirmeye alınarak uygulamaya geçilecek. Toplantıda 2 ana konu üzerinde durulacak. Konulardan birincisi Türk Milli Eğitim sisteminde kademeler arası geçiş, yönlendirme ve sınav sistemi. Toplantının diğer konusununsa küreselleşme ve AB sürecinde Türk eğitim sistemi olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title