Haberler

Manisa'da Yerel Yönetimler ve Demokrasi Paneli

Güncelleme:

Manisa'da Türkiye Demokrat Gazeteciler Platformu tarafından "Yerel Yönetimler ve Demokrasi" konulu panel düzenlendi.

Manisa'da Türkiye Demokrat Gazeteciler Platformu ile Manisalılar Platformu tarafından "Yerel Yönetimler ve Demokrasi" konulu panel düzenlendi.

Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen panele Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisalılar Platformu Başkanı Süleyman Korkmaz ve Türkiye Demokrat Gazeteciler Platformu Kurucu Başkanı Hakan Özen katıldı.

Açılışta konuşma yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Maalesef ülkemizde demokrasi alanında peşi sıra talihsizlikleri yaşıyoruz. Yerel yöneticiler olarak idarenin hemen her kademesinde demokrasi kültürüyle bağdaşmayan yaptırımlarla karşı karşıyayız. Demokrasi ilkelerine aykırı hamlelerin yapıldığını üzülerek şahit oluyoruz. Bu konuda yakın zamanda yaşandığı ve bizleri hayati derecede ilgilendiren büyük şehir yasasını örnek verebiliriz. Bu yasa hazırlanırken taslak aşamasında kimlerden görüş alındı. Hangi çekincelere göre şekillendi. Ben bunu daha önce sorguladım ve hala sorguluyorum. Halkın onayı alınmadan kentsel yaşam alanlarına müdahale edilmemeli. Gönül isterdi ki katılımcı demokrasi gereği halkın seçme hakkı elinden alınan belde sakinlerine danışılsın. Bilinçli halk yetkinin her zaman kendisinde olduğunun farkındadır. Demokrasi ve adalet bir gün herkes için lazım olacaktır" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, Büyükşehir Kanunu da eleştirerek, "Büyükşehir yasasına 'evet' ama eyalet yasasına 'hayır'. Büyükşehirlerin mülki sınırlara çekilmesi ileride telafisi mümkün olmayacak tehlikeleri içeriyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de eleştiren Akçay, "Diyarbakır'da Osman Baydemir diye belediye başkanı var. Hükümete hakaret eder devlete hakaret eder…Sayın Başbakana, ilgili bakanlara hakarete varan sözlerine bizler de reddettik karşı çıktık. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına küfür edemez ettirmeyiz de. Muhalefet olarak en ağır eleştirileri yaparız düşmana yaptırtmayız" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de, Manisalı bir milletvekili olarak Manisa'ya iki yeni isim kazandırdıklarını belirterek, "Bu belediyelerden birinin adı 'Mesir' olsun. Bundan daha makul bir şey olamaz. Bu konuyla ilgili önergeler verdik teker teker reddettiler. Birinin adı Yunus Emre olacak diğeri Şehzadeler olacak diye tutturdular. Şehzadeler tarihimizde bir yeri var bunu kabul edebilir ancak bizim Spilimiz var Gedizimiz var bunlar daha doğru olabilirdi. Hadi birinin adı bari Mesir olsun istedik. Ama Yunus Emre olması yönünde karar kıldılar. Neden? Kulalı bir arkadaşın egemenlik alanı olduğu için. Kula Belediyesi'nin adına Yunus Emre verelim dedik onu da kabul etmediler" dedi.

"MESİR'E SAHİP ÇIKMADIĞIMIZ ANLAMINA GELMİYOR"

AK Parti Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise, "Büyükşehir ilçelerinden birinin adını Mesir olarak belirlememiş olmamız bu değerimize sahip çıkmadığımız anlamına gelmiyor. Kültür Bakanlığı tarafından yapılan başvuruyla UNESCO tarafından Mesir Somut Olmayan Dünya Mirasları listesinde yerini almıştır. Mesir hepimizindir. Pek çok isim olabilirdi. Fakat Yunus Emre'de karar kılınması Kula'daki Yunus Emre'yi Manisa'ya getirilmesi anlamına gelmiyor" dedi.

Konuşmaların ardından panelistlere plaket verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Akçay Özgür Özel Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title