Haberler

KOTO, TOBB Genel Kurulu'nda Kocaeli iş dünyasını temsil etti

Güncelleme:

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan ve KOTO TOBB delegeleri, TOBB 73. Genel Kurulu'nda Kocaeli iş dünyasını temsil etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 73. Genel Kurulu 23- 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen genel kurul, TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegelerin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulunan Türk iş dünyası temsilcileri, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yöneticileri ve delegeleri olarak, var gücümüzle sizin aziz hatıranıza ve büyük hedeflerinize layık olmaya çalışıyoruz. Bu hedeflerden asla vazgeçmeyeceğiz" mesajı verdi.

ŞEREF BELGESİ VE PLAKET TAKDİM TÖRENİ

Genel Kurul programı, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni ile devam etti. TOBB delegesi olarak 10 ve 20 yılını dolduranlara, son seçimlerden bu yana ahirete intikal eden Oda ve Borsa Başkanlarının ailelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Başkanlık yapmış olan Ali Coşkun'a Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim edildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve TOBB delegeleri katıldı.

MERHUM EFE'YE ŞEREF BELGESİ

Körfez Ticaret Odası'nın merhum Başkanı, kentimizin değerli büyüğü Mustafa Efe de oda- borsa camiasına yapmış olduğu katkılar dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Hizmet Şeref Belgesi'ne layık görüldü. 23 Mayıs 2017 Salı günü düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde Efe'nin Hizmet Şeref Belgesi, oğlu aynı zamanda KOTO Meclis Üyesi olan Ömer Efe'ye takdim edildi. Kentimize ve Kocaeli iş dünyasına önemli katkıları bulunan Mustafa Efe'nin hizmet şeref belgesini, Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden alan Ömer Efe, "Kıymetli babamızdan öğrendiğimiz gibi, ilimize ve ülkemize hizmet etmeye, üretmeye, emek vermeye devam edeceğiz" dedi.

YERLİ OTOMOBİL VE TOBB

TOBB'un73. Genel Kurulu ise programın son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul'un açılışında yaptığı konuşmada"Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye'nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı" ifadesini kullandı.​ Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında, "Tek terdi üretmek, kendisiyle birlikte ülkesini geliştirmek, büyütmek, kalkındırmak olan herkesin yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek, "Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Ülkemizde çalışmak, üretmek, kazanmak isteyen hiç kimseye engel olmadığımız gibi tam tersine her türlü desteği sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarda iş dünyamızın temsilcileriyle sürekli istişarede bulunuyoruz. Şu bir gerçektir, TOBB, asli görevlerine ne kadar odaklanırsa o kadar başarılı olmuştur" dedi. Geleceğin bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacağını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun için dijital dönüşümü, kurumsal kaliteyi, nitelikli iş gücünü yakalamış bir altyapıyı süratle tesis etmeliyiz. Ekonomik atılımlarımızı yeni yatırım fırsatlarıyla birleştirerek, bilişim, enerji, ulaştırma, lojistik ve ticaret alanlarında ülkemizi küresel cazibe merkezi haline getirmeliyiz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere şehirlerimizi yenilik ve verimlilik temelinde yeniden ele almalı, cesur dönüşüm projelerini hayata geçirmeliyiz. Ben bugün TOBB'un bu genel kurulunda bir teklifim var. Bunu her yerde yapıyorum. Çünkü buna doğrusu hasretim. Bu milletin bir evladı olarak hasretim. Diyorum ki gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası içerisinden çıkartalım."

BAŞKANLAR BULUT VE DOĞAN'DAN
GENEL KURUL DEĞERLENDİRMESİ

Kocaeli iş dünyasını temsilen; KOTO TOBB delegeleri; Avni Arıcan, Aykut Çavuş, Baturhan Üretürk, Cafer Kozluca, Halil Baylam, Hasan Kanca, İsmail Uslu, Mehmet Temizel, Mikail Kayacı, Okan Oktay, Ömer Efe, Tolga Ok, Volkan Kavşut ve KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 73. Genel Kurulu'na katılan KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan, genel kurulu değerlendirdi. Genel kurulda, Türk iş dünyasının önümüzdeki dönem büyüme yolculuğuna ışık tutacak çok önemli mesajlar verildiğini ifade ederek, "Devletimizin, Türk iş dünyasına duyduğu güven bizleri bir kez daha gururlandırmış ve motive etmiştir. Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli iş dünyası olarak bu büyüme yolculuğunda üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz ifa edeceğimiz bilinmelidir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title