Haberler

Koğuş Sisteminden Çocuk Evi'ne

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aliağa ilçesinde düzenlenen sünnet şölenine katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aliağa ilçesinde düzenlenen sünnet şölenine katıldı.

Yaklaşık iki ay önce Urla Çocuk Evleri'ndeki çocukları ziyareti sırasında, sünnet törenine katılacağını söylediği küçük Zeki ve arkadaşlarına verdiği sözü tutan Nesrin Ulema, Aliağa Deniz Restoran'da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Beraberinde AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Uğur Türkan ve Faika Altunay, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sünnet şölenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema çocuklarla tek tek ilgilenerek mutluluklarına ortak oldu, çocuklarla birlikte halay çekti.

Çocukların ülkemizin toplumumuzun geleceği, ülkemizin en değerli varlıkları olduğunu belirten Ulema, yetiştirme yurtlarındaki koğuş sisteminden sevgi ve çocuk evlerine geçildiğini belirterek, 8 bin çocuğun da ailesiyle biraraya getirildiğini söyledi.

Ulema, şunları söyledi: "Devletin koruması altında Türkiye'de 14 bin İzmir'de bin iki yüz çocuğumuz var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yetiştirme yurtlarındaki koğuş sistemini 2014 yılına kadar tamamen kaldırıp yerine getirdiği çocuklarımızın aile ortamının sıcaklığını, sorumluluğunu tadabilecekleri sevgi ve çocuk evlerinin sayısını hızla artırmaktadır. Şu ana kadar yüzde 37 oranında dönüşüm gerçekleşti. Maddi sıkıntıdan dolayı aile evladını bırakmak zorunda kalıyorsa hükümetimiz anneye babaya mali destekte bulunup, evlatlarını da yanına veriyor. Bu şekilde yaklaşık 8 bin çocuğumuzu ailesiyle bir araya getirdik. Yine koruyucu aile sistemi de hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok kişi bu kanunu tam detayını bilmiyor, sanki gelip kurumda çocuğu sevecek gibi algılıyor. Aslında evlat edinmeyle hiçbir farkı yok. Tek fark hukuki anlamda miras yoluyla, resmi olarak evladınız olmuyor. Ama onun dışında kendi evladınız gibi, evinizde bakıyorsunuz, büyütüyorsunuz, sevgi, şefkat ve merhamet ortamı veriyorsunuz. Çocuklarımızın ihtiyacı olan en önemli şeyler de bunlar zaten. Yapılacak yeni yönetmelik düzenlemesiyle sistem tam anlamıyla oturmuş olacak. İzmir bu konuda çok başarılı."

(HD)

03.09.2012 16: 57: 49

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nesrin Ulema Ak Parti Aliağa İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title