Haberler

Kışanak Alanya'da

Güncelleme:

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki hakkında 'kefilim' açıklamasını eleştirdi

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki hakkında 'kefilim' açıklamasını eleştirerek, ''Cumhurbaşkanlığı makamı bu ülkenin tüm yurttaşlarına eşit mesafede durmayı gerektiren bir makamdır. Bu tür iddiaların olduğu yerde kefil olmak gibi yaklaşım doğru değildir' dedi.

Alanya İlçesi'nde 12 Aralık'ta açılışı yapılan parti binasını ziyaret eden Gültan Kışanak, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı. Parti bürosunda gazetecilere açıklamada bulunan Kışanak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki hakkında 'kefilim' açıklamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı düzeyinin, bir belediye başkanına kefil olunmasını hiç doğru bulmadığını belirten Kışanak şöyle konuştu:

''Cumhurbaşkanlığı makamı bu ülkenin tüm yurttaşlarına eşit mesafede durmayı gerektiren bir makamdır. Bu tür iddiaların olduğu yerde kefil olmak gibi yaklaşım doğru değildir. Eminim ki bugün AKP iktidarda olmasa, AKP'li belediyelerde de çok sayıda bu tür iddialar açığa çıkacaktır. Onlara yönelik soruşturmalar da yürütülecektir.

Demokratik özerklik modelimizi aslında bu nedenle istiyoruz. Bölge yönetimlerinin olması ve halkın doğrudan hesap sorabilir olması, denetleme işlevini çok güçlü kılacaktır. Vatandaşa ve basına zaman zaman 'yargıya müdahale etmeyin' denilir. Soruşturma açılır. Ama nedense bu ülkede, Genelkurmay Başkanı iyi çocuklara kefil oluyor. Cumhurbaşkanı, yolsuzluk iddiası olan bir belediye başkanına kefil oluyor.

Ana muhalefet partisi, Ergenekon'dan suçlananlara kefil oluyor. Böyle bir kefalet halidir devam ediyor. Bir şekilde birbirlerini destekleyerek bu sistemi yürütüyorlar. Bu kefalet meselesini ortadan kaldırmak lazım. Her şeyin açık bir şekilde yargı önünde eşit bir zeminde soruşturulması, denetlenmesi ve kovuşturulması gerekiyor.'

BDP Alanya İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz ve İlçe Eşbaşkanı Safiye Dalgıç ile sohbet eden Kışanak, bir grup partilinin akışlarıyla parti bürosundan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title