Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen '2. Erciyes Şiir Günleri', Şehir Tiyatrosu'nda Gerçekleştirilen Şiir Dinletisi ile Devam Etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Erciyes Şiir Günleri', şehir tiyatrosu'nda gerçekleştirilen şiir dinletisi ile devam etti.

Erciyes Şiir Günleri nedeniyle Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen şairlere ve salonu dolduran şiir severlere konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes'in Kayseri için ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi. Erciyes'in seneler boyunca Kayseri'ye siluetini verdiğini dile getiren Başkan Özhaseki, "İsmini Erciyes Şiir Günleri koyduk. Niçin Erciyes, niçin Erciyes Şiir Günleri? Erciyes Kayserimizin bulunduğu bu coğrafyada en eski, en yaşlı abidedir. O bizim bereket kaynağımız, sularımızın membaı. Neden şiir? Çünkü şiir bizim kendi meramımızı anlattığımız en esaslı üslup. Annelerimizin manileri gibi. Ninelerimiz dertli bir şey söylemek istediklerinde mutlaka kafiyeli söylerlerdi. İçinde hasret olurdu, içinde gurbet olurdu. Şiir bizim için vazgeçilmez olmuş. Onu söyleyen şairlere de hep saygı duymuşuzdur. Bu çerçevede adını 'Erciyes' koyduğumuz şiir günlerine katılan tüm misafirlerimize ve sanatseverlere şiir dolu saatler diliyorum" diye konuştu.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kayseri'nin kültür ve sanat hayatını canlandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, '2. Erciyes Şiir Günleri', şehrimizi kültür sanat merkezi yapmak için düzenlediğimiz etkinliklerin lokomotifi durumundadır. İki gün boyunca Türkiye'nin önde gelen şairleri ve Kayserili şairlerimiz, şiir tutkunları ile buluşacak" ifadelerini kullandı.

Program, şiir dinletisi ile devam etti. Abdullah Satoğlu, Melahat Ecevit, M. Fatih Köksal, Turan Koç, Mehmet Sıtkı Erdoğan, Hilmi Yavuz, İbrahim Demirci, Mehmet Aycı, Nazım Payam, Nurullah Genç ve Yavuz Bülent Bakiler gibi şiirin önde gelen isimleri, şiirlerini okudu. Kayseri'de adeta bir şiir resitali veren şairler, salonu dolduran konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, '2. Erciyes Şiir Günleri' programına katılımlarından dolayı, günün anısına şairlere plaket hediye etti.

(YS-GS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title