Haberler

Karşıyaka'nın Vaatleri

Yusuf Şimşek yönetimine geçen Karşıyaka, yeni bir çehreye bürünmeye de hazırlanıyor.

Karşıyaka bu haftayı maç yapmadan geçirecek. Sait Karafırtınalar ile yolların ayrılmasından sonra (sevmediğim klişe) yönetim futbol takımını Yusuf Şimşek'e emanet etti. Yusuf Şimşek'in teknik direktörlük kariyeri hakkında en esaslı verilere Denizlispor karnesi ile ulaşabildik. Turgutluspor'a 2.lig için ayrılmış büyük bir bütçe ile gelmiş, Denizlispor orijinli transferler yapmış fakat puantaj olarak değerlendirdiğimizde Yusuf Şimşek başarılı bir tabloyu kamuoyu önüne koyamamıştı. Puantaj olarak değerlendirmek zorundayız zira 2.ve 3.lig takımlarını TFF lig planlama kurullarının abuk sabuk uygulaması yüzünden takip edebilme şansımız yok. Bu 2 ligde oynanan toplam 45 maçın 42 ya da 43 adedi aynı gün aynı saatte başlamakta. Aynı gün aynı saatte başlamasa dahi zaten mevcut imkanlar ve yaşam kavgası içerisinde sadece İstanbul il sınırları içerisinde oynanan müsabakaları takip edebilme şansım var.

Yusuf Şimşek'in Denizlispor kariyerinde ortaya çıkan ilginç tablo, Denizlispor'un dış sahada maç kazanabilme becerisi. Her ne kadar Mersin İdman Yurdu karşısında alınan yengide saha içi zaman geçirme ve bence anti-futbol olsa da Yusuf Şimşek'İn başında bulunduğu Denizlispor dış sahada maç kaybetmeyi geçin puan dahi bırakmadı. İç sahada ise işler istediği gibi gitmedi.

Yusuf Şimşek Karşıyaka'nın başına geçince, Ntvspor radyo programcısı dostum İlker Duralı kendisi ile harika bir sohbet gerçekleştirmişti. Yusuf Şimşek bu söyleşide ilginç ipuçları vermişti. İlker Duralı kendisine "sizin gibi bir oyuncu transfer edecek misiniz" sorusunu sorduğunda cevaben " evet istiyorum ve takip ediyorum, transfer etmek istediğim bir kaç oyuncu var ama isim veremem" demişti. Ayrıca skora doğrudan gidilemezse özel birkaç çalışma üzerinde duracağını ifade etmişti.

Bu özel çalışma üstünde kartları yeniden açmak lazım. Kaybedilen Orduspor maçı sonrası maç analizimde Karşıyaka'nın maç içerisinde denediği ve skoru bulamasa da bence başarılı olup dikkat çektiği duran top organizasyonu üzerine cümleler kurmuştum. Karşıyaka'nın antremanlarını dahi takip eden, PTT 1.lig hakkında doyurucu bilgi ve haber paylaşımında bulunan sevgili Oğuzhan Sofracı bana Orduspor maçı önces tuttuğu notların bir kopyasını gönderdi ve duran top meselesinin kendisinin de dikkatini çektiğini belirtti.

Bütün bu bilgiler ışığında gelecek haftalar için kısa bir not düşmek gerekirise Yusuf Şimşek kendisi gibi bir oyuncuyu, TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan Cafercan Aksu'yu transfer etti. Cafercan sadece oyunu açacak eleman değil, ayrıca kadro genişliği de yaratacak bir isim. Bu noktada Mustafa Sevgi'nin olumlu performansını da hesaba katarsak, Yusuf Şimşek hoca Cafercan ve Mustafa'yı aynı kurguda oynatabilecek plan üzerinde muhakkak çalışıyordur. Beraber oynama meselesi aynı zamanda üzerinde durduğumuz "duran top organizasyonu" için de önemli etmen. Bu iki oyuncunun top ile olan halleri umutlanmamızı sağlıyor.

Yusuf Şimşek ile Karşıyaka ligin ilk 6 sırasını kovalarken artık güzel oyunu da vaad ediyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Sait Karafırtınalar Yusuf Şimşek Denizlispor Karşıyaka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title