Haberler

Kalbimiz Çok Değerli, Kanser En Büyük Kabusumuz

Güncelleme:

Aksigorta'nın araştırmasına göre en çok kalp sağlığımızı önemsiyoruz ve en fazla kanser olmaktan korkuyoruz.

Aksigorta'nın Araştırması'na göre; Kalbimiz Çok Değerli, Kanser En Büyük Kabusumuz

Aksigorta'nın Araştırma Şirketi Ipsos'a yaptırdığı CATIBUS yöntemi ile İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Gaziantep, Bursa, Kayseri, Malatya, Balıkesir, Samsun, Erzurum ve Trabzon'da yaşayan 15-60 yaş grubuna dahil toplam 600 tüketici ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk halkı en çok kalp sağlığına (yüzde 44) önem veriyor. Yaklaşık iki kişiden birinin öncelikli olarak kalp sağlığını önemsediğinin belirlendiği araştırmaya göre, ikinci sırada göz (yüzde 16) geliyor. Göz sağlığını, beyin (yüzde 8), akciğer (yüzde 6) ve diğer organların sağlığı takip ediyor.

AB SOSYO-EKONOMİK DÜZEYİNDEKİ KİŞİLER İÇİN BEYİN SAĞLIĞI ÖNEM TAŞIYOR

Araştırmaya göre, kalp sağlığı tüm yaş grupları ve sosyo-ekonomik düzeyinde yer alan kişiler için birinci derecede önem taşırken, sosyo-ekonomik düzey arttıkça beyin sağlığına verilen önemde de artış gözleniyor. C1, C2, DE sosyo-ekonomik statüye dahil kişilerde birincil derecede beyin sağlığına önem verenlerin oranı yüzde 5-7 arasında değişirken, AB sosyo-ekonomik düzeyine dahil kişilerde birincil derecede beyin sağlığına önem verenlerin oranı yüzde 13'e yükseliyor. Araştırma sonuçları cinsiyete göre de farklılıklar gösteriyor. Kadınların sadece yüzde 1'i el, kol, bacak, ayak gibi dış organlarının sağlığını önemserken, bu oran, özellikle 15-19 yaş grubundaki erkeklerde yüzde 12'ye yükseliyor.

KANSER, ÜÇ KİŞİDEN İKİSİNİN KABUSU

Aksigorta'nın araştırmasına göre Türk toplumunun yüzde 69'u kansere yakalanmaktan korkuyor. En çok korkulan hastalıklar sıralamasında açık ara birinci olan kanseri, yüzde 7 ile kalp ve damar hastalıkları, yüzde 2 oranla alzheimer, göz, böbrek, beyin ve sinir sistemi ile böbrek hastalıkları takip ediyor.

ELİNİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA…

Araştırmaya katılanların yüzde 72'si "Elinizde bir sihirli değnek olsa sevdiklerinizi hangi hastalığa karşı korumak isterdiniz?" sorusunu "Kanser" olarak yanıtlarken, yüzde 6'sı tüm hastalıklara karşı koruma isteğini ifade etti.

GÜRARDA: "TEDBİRİNİZİ SAĞLIKLI İKEN ALIN"

Başta kanser ve kalp olmak üzere hastalıkların kişilerin yaşam kalitelerini ve maneviyatını olumsuz etkilemesinin yanı sıra tedavilerinin yüksek maliyetli olması nedeniyle de zor dönemler yaşattığını belirten Aksigorta Pazarlama Direktörü Gürsal Gürarda, kişilerin genellikle sağlık sorunları ile karşılaşmalarının ardından sigorta yaptırma eğilimine girdiklerini söyledi. Bir sağlık sorunu ile karşılaşılmasının ardından sigorta yaptırma eğiliminin geç kalınmış bir karar olduğunu belirten Gürarda, "Sağlık sigortalarının diğer sigorta ürünlerinden en önemli farkı teşhis edilen sağlık sorunu ile ilgili tedavi teminatının kapsam dışında kalmasıdır. Bu nedenle önerimiz, sağlıklı iken, olası durumları gözeterek konuyla ilgili tedbir alınmasıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ipsos Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title