Haberler

İzmir Terör Saldırısında Anne ve Babalarını Kaybeden Üç Kız Kardeşin Acı Hayatı

Terör saldırısında anne ve babalarını kaybeden üç kız kardeşin acı hayatıSuriyeli üç kız kardeş, yardım bekliyorSURİYE'nin El Bap kentinde yaşarken DEAŞ'lı teröristlerin roketli saldırısı sonrasında anne ve babaları ölen üç kız kardeşten birisi bacağını kaybetti, diğerinin belinden aşağısı...

Terör saldırısında anne ve babalarını kaybeden üç kız kardeşin acı hayatı

Suriyeli üç kız kardeş, yardım bekliyor

SURİYE'nin El Bap kentinde yaşarken DEAŞ'lı teröristlerin roketli saldırısı sonrasında anne ve babaları ölen üç kız kardeşten birisi bacağını kaybetti, diğerinin belinden aşağısı felç kaldı, en büyük kardeş ise şarapnel parçalarıyla yaralandı. Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra Türk askerinin kurtardığı 10 yaşındaki Nur İbrahim, 9 yaşındaki Şehed İbrahim ile 7 yaşındaki Cinan İbrahim, Türkiye'de hayata tutundu. Yerleştikleri İzmir'de dedeleri Abdülkadir İbrahim'in evinde yaşayan üç kız kardeşin en büyük dileği ise sağlıklarına kavuşup okuyabilmek. Yanlarında yaşadıkları dedeleri Abdülkadir İbrahim'in isteği ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabilmek ve torunlarının geçimlerini sağlayabilmek için düzenli bir gelir elde edebilmek oldu.

El Bab'ta yaşayan üç kız kardeş Nur İbrahim ile Şehed İbrahim ve Cinan İbrahim'in hayatları, terör örgütü DEAŞ'ın bombalı saldırısıyla kabusa döndü. Saldırıda anne ve babası gözlerinin önünde yaşamlarını yitiren çocuklardan 10 yaşındaki Nur İbrahim'in sol bacağı koptu, 9 yaşındaki Şehed İbrahim yaralandı, 7 yaşındaki Cinan İbrahim'in ise belinden aşağısı felç kaldı.

TÜRK ASKERİ KURTARDI

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra El Bab'a giren Türk askerleri, hastanede zor koşullarda tedavileri yapılan üç kız kardeşe sahip çıktı. Onları ölümden kurtarıp Türkiye'ye getirerek sağlık ekiplerine teslim etti. İlk olarak Kahramanmaraş'ta 4 ay süreyle tedavi edilen üç kız kardeş, daha sonra dedesinin yaşadığı İzmir'e getirildi. Burada da tedavileri süren kız kardeşler hayata tutundu. Nur'u sol bacağına protez bacak takıldı. Şehed yaralarını sardı, en küçükleri Cinan'ın ise belinden aşağısı felç kaldı. Halen tedavileri evlerinde ve fizik tedavi merkezinde süren kız kardeşlerin en büyük isteği ise okumak, Türkiye'de önemli yerlere gelebilmek. Yaşları küçük, ancak yaşadıkları acıları çok büyük olan kız kardeşler ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da tanışmak istiyor. Hayat dolu olan Nur okumak istediğini, kardeşlerden Şehed ise isteğinin, hepsinin eski sağlıklı günlerine geri dönmeleri olduğunu söyledi. Şehed ayrıca, okumak istediğini dile getirdi.

TORUNLARI İÇİN YARDIM İSTEDİ

Torunları içini mücadele eden, onların tedavileri için her gün hastaneye giden dedeleri 65 yaşındaki Abdülkadir İbrahim, küçük kızların yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu. Oğlunu ve gelinini kaybetmenin acısını yaşadığını, torunlarının sağlık durumlarının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Abdülkadir İbrahim, Geçimimizi yardımlarla sağlıyoruz. Ben hem torunlarıma baktığım hem de yaşlı olduğum için çalışamıyorum. Güçlükle geçimimizi sağlıyoruz. Kendim içini bir şey istemiyorum ama torunlarıma en azından bir yardım bağlansa, benim de gözüm arkada kalmayacak. Onların büyüyüp okuduktan sonra Türkiye'de önemli mesleklere sahip olmalarını çok istiyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye İzmir Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title