Haberler

İzmir'de Yerel Yönetimler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Genel Müdürlüğü, 2001-2006 Yılları Arasındaki 7 Yıllık Süreçte Yapılan Toplam Yatırımı, 301 Milyon YTL'lik Harcama ile Bir Yıl İçinde Gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2001-2006 yılları arasındaki 7 yıllık süreçte yapılan toplam yatırımı, 301 milyon YTL'lik harcama ile bir yıl içinde gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde 2007, 2008 ve 2009 yıllarında büyük yatırımlara imza atacağını belirterek, “Bugüne kadar çözülmemiş çevre sorunlarını ele alarak tek tek çözeceğiz. 2007 yılı İZSU'nun tarihinde görülmemiş atılım yılı olacak” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2007 yılındaki 737.321 milyon YTL'lik bütçesinin yüzde 41'ini yatırıma ayırdı. Böylece İZSU'nun 301 milyon YTL'lik 2007 yatırımıyla, 2001-2006 yılları arasındaki 7 yıllık süreçte yapılan toplam yatırımı da bir yılda gerçekleştireceği bildirildi. Sağlıklı kentleşme ve sağlıklı çevrenin, sağlıklı altyapıdan geçtiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nisan ayından itibaren bir çok projenin ihalesine çıkacaklarını bildirdi. Başkan Kocaoğlu, “Bir yandan yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan da 2.5 yıl boyunca yeni ihtiyaçları tespit ettik, projeleri hazırladık. Bundan sonra tüm birimlerimiz sahada olacak ve her tarafta inşaat yapacağız. İzmir'in dört bir yanında kanal ve içme suyu yatırımları yoğun bir şekilde devam ediyor. Sınırlarımızın genişlemesi ile birlikte sorumluluklarımız da arttı. Ancak 50 kilometrelik yarı çapta yıllardır kangren haline gelen çevre sorunlarını çözme konusunda kararlıyız. Derelerimizi, denizimizi ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracağız. Böylece İzmir daha sağlıklı ve yaygın turizm yapabilen, daha sağlıklı tarımsal üretimin gerçekleştirildiği bir kent haline gelecek” diye konuştu.

Kentte yaşayanlara ihtiyaçları olan suyu zamanında ve kaliteli olarak ulaştırmak, atıksuların bertarafını çevreye zarar vermeden sağlamak hedefi çerçevesinde çalışan İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında yatırımlar için 27,8 milyon YTL, 2005 yılında 15,5 milyon YTL, 2006 yılında ise 27, 7 milyon YTL harcadı. 2004 yılından bugüne kadar toplam 71.1 milyon YTL'lik yatırım yapan İZSU, 72 kilometre kanalizasyon şebekesi, 1,8 kilometre dere ıslahı içinde yapılan kanalizasyon şebekesi, 2.9 kilometre kollektör hattı, 18.6 kilometre yağmursuyu hattı döşeyerek 2.6 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattının bakımını yaptı. Ayrıca 252 kilometre içme suyu şebekesi döşedi, 35,6 kilometre içmesuyu branşmanı yaptı. Dereler üzerine 16 yaya köprüsü ile 26 adet rusubat tutucu tersip bendi imalatı gerçekleştiren İZSU, dere yataklarında suyun kontrollü akışını sağlamak için 23 adet şut, 1 adet de su tutucu bent imalatı yaptı.

(YK)

16.03.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title