Haberler

İzmir'de Yaşam Tarzı Tartışması Sürüyor

Güncelleme:

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Eski Başkanı Çetin, AK Parti'nin İzmirlilerin yaşam tarzıyla ilgili ciddi bir sıkıntısı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Eski Başkanı Nazan Çetin, AK Parti'nin İzmir ve İzmirlilerin yaşam tarzıyla ilgili ciddi bir sıkıntısı olduğunu söyledi.

Çetin, en son AK Parti Vekili Rıfat Sait'in AK Partili belediyelerin olduğu kentlerde kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmediğini göstermek için eğlence merkezi sahipleri ve gazetecileri götürmek istediği İstanbul gezisi gibi davranış ve açıklamaların inandırıcı olmadığını belirtti.

"İzmirlilerin yaşam biçimine müdahale edeceklerinden eminim. Yaptıkları şey algıyı yönetmek sadece" diyen Çetin, "Esas kaygılarımdan biri yaşam biçimine müdahale edeceklerinden eminim. Kordon'da oturup bira, rakı içmenin keyfi başkadır. Kesinlikle müdahale edileceğini düşünüyorum. Yaptıkları algıyı yönetmek. İzmir'de bunu söylüyorlar, ama başka illerde içkinin yasaklandığı iller var. Kendi belediyelerin restoranlarında içki servisinin yapılmadığını biliyoruz. Buna benzer uygulamalar var. İçkiye yapılan zamlar var. Bunlar gösterge. Söz değil davranışlara bakıyorum. İzmir'de buna ciddi tepki gösterilir. Özgüveni yüksek, özgürlüklerine düşkün insanların yaşadığı bir kent olduğunu bildikleri için bu algı ve söylemi ön plana çıkarıyorlar. Söylem ve eylemleri birbirini tutmuyor. .Ne yapılırsa yapılsın İzmir insanları özgürlüklerinden vazgeçmeyecek, yaşam biçimine müdahale ettirmeyecek, Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar sahiplenecek."

"Bir kadının AKP iktidarına oy vermesini anlayamıyorum. Üç çocuk doğurun bana verdiği mesaj, bir kadının evle çocuk ilişkisinin sorumluluğunu nasıl taşıdığını biliyorum. Bu kadının tamamen eve kapatılması demek" diyen İl Başkan Yardımcısı Çetin,

AK Parti'nin kadınları sadece 'vitrin' olarak kullandığını savunarak, kadın yöneticilerin kürtaj, kadın hakları konusunda hiçbir açıklama yapmadığını, makam ve mevki için sessiz kaldıklarını iddia etti.

Çetin, kadınların hangi siyasi görüşten olursa olsun işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğini de söyledi:

"Genç işsizimiz çok. Genç nüfus problemimiz yok. Nesrin Ulema il başkanıyken ben de il başkanıyım. Dekolte giyen tecavüzü hak eder dediğinde ben onun hiçbir açıklamasını görmedim. Kürtajla ilgili ne çok eylem yapıldı. Kadın kuruluşları tepki gösterdi. Ama biz AKP'li bir kadının açıklamasını duymadım. Vitrin olarak kullanıyorlar kadınları. Çıkıp açıklama yapamıyorlar. Çünkü onların da bunları onaylayacağını düşünmüyorum. Partide bir mevkim ve yöneticilik sıfatım olsun diye bu kadar sessiz kalmalarını doğru bulmuyorum. Kadın platformunda farklı siyasi görüşlerden kadınlar var İzmir'de.

Siyasi düşünceniz ne olursa olsun kadın dayanışması konusunda her platformda bir arada olmalıyız."

(HD)

06.11.2012 11: 17: 04

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title