Haberler

İtalyan Futbolunda Kargaşa Sürüyor

İtalya'da, Catania'yla Palermo Arasından Oynanan Derbi Maçtan Sonra Yaşanan Şiddet Olaylarında Hayatını Kaybeden Polis Memuru Filippo Raciti'nin Cenaze Törenine Binlerce Kişi Katıldı. Cuma Gecesi Oynanan Catania-palermo Maçında Holiganların Aracına Attıkları Ev Yapımı Bombanın Patlamasıyla Yaşamını Yitiren 38 Yaşındaki Polis Memuru Filippo Raciti'nin Cenaze Töreni Sicilya'da Yapıldı.

İtalya'da, Catania'yla Palermo arasından oynanan derbi maçtan sonra yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybeden polis memuru Filippo Raciti'nin cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cuma gecesi oynanan Catania-Palermo maçında holiganların aracına attıkları ev yapımı bombanın patlamasıyla yaşamını yitiren 38 yaşındaki polis memuru Filippo Raciti'nin cenaze töreni Sicilya'da yapıldı.

Yaşanan olayların ardından İtalyan siyasetçiler futbol adamları ve yetkili kurumlar acil olarak toplanma kararı alırken, İtalyan medyasında ülkedeki tüm futbol karşılaşmalarına uzun süre ara verileceği ifade ediliyordu. Ancak La Repubblica Gazetesi'ne konuşan İtalya Profesyonel Futbol Ligi Kulüpleri Federasyonu Başkanı Antonio Matarrese, maçların tekrar başlamasına izin verilebileceğini açıkladı. Matarrese açıklamasında, "Futbol asla durdurulmamalı. Birinci nedeni; futbol bir endüstridir. Sizce bir sanayideki fabrikaları kapatıp tekrar açabilir misiniz?" dedi.

İtalya Spor Bakanı Giovanna Melandri ise Pazar günü yaptığı açıklamada, holiganizmin önüne geçmek için sert tedbirler alacaklarını duyurmuştu. İtalya Spor Bakanı Melandri ve İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, Raciti'nin cenaze töreninde hazır bulundular. Yaklaşık bin kişinin katıldığı Catania Katedrali'ndeki törende yüzlerce kişi de dışarıda kaldı.

Bu arada Vatikan'dan yapılan bir açıklamada Papa 16. Benedict'in de Raci'tinin ölümünün ardından futbolda yaşanan şiddet olaylarını kınadığı ve tüm insanlara yasalara saygılı ve sağduyulu olmaları çağrısında bulunduğu duyuruldu.

Amato, Melandri, İtalya Adalet Bakanı Clemente Mastella, İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Gianni Petrucci ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı (FIGC) Luca Pancalli'nin katıldığı ortak toplantıda İtalyan futbolunda yaşanan şiddet olayları masaya yatırıldı. Toplantıda Spor Bakanı Melandri'nin futbol karşılaşmalarının yeniden başlamasına yönelik yeni tarih talep edilmesi önerisini reddettiği ve şu an futbol karşılaşmalarının başlamasıyla ilgili bir karar verilemeyeceğini söylediği ifade edildi.

Luca Pancalli ise yaptığı bir açıklamada, uzun süreli stratejiler yapılması gerektiğini vurguladı ve bir hafta ya da on günlük bir sürede sorunun giderilemeyeceğini ifade etti.

Cuma günü yaşanan ve Raciti'nin ölümüyle sonuçlanan olaylarda yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı. Raciti'nin Sicilya'da yapılan cenaze törenine eşi Marisa Raciti'yle çocukları Fabiana ve Alessio da katılırken oğlu Alessio Raciti'nin polis kıyafeti giymesi dikkat çekti.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title