Haberler

İstanbul'da Çevik Kuvveti İşgal Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü işgal etmeye çalıştıkları ve bu sırada 1 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18'i tutuklu 58...

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü işgal etmeye çalıştıkları ve bu sırada 1 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 18'i tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın duruşması, 22 Mayıs'a ertelendi.

İstanbul 24 Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, 15'i tutuklu 55 sanık savunmasını tamamladı. Duruşmada, tahliye taleplerinin alınmasına geçildi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin tutukluluk süresini hatırlatarak tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan Albay Yusuf Sari, talep sırası kendisine geldiğinde ise "Bu vatan evlatlarının tamamı benim emirlerimi yerine getirmiştir, hiçbirinin suçu yoktur. Hepsinin tahliyesini talep ediyorum." dedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 22 Mayıs'a erteledi.

Heyet, duruşmanın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasını da karar bağladı.

Kaynak: AA / Güncel

Bayrampaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title