Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, saldırıları kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Kernek Meydanı'nda ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Sinan Erarslan, yaptığı konuşmada, neredeyse tüm İslam coğrafyasında ramazanı ve bayramı kan ve gözyaşları içerisinde geride bıraktıklarını söyledi.

Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kişi ve kuruluşun İsrail'i kınayan açıklamalar yaptığını belirten Erarslan, "Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede 20 gündür yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadın öldürmeye devam ediyor. Küresel terör örgütü İsrail'in bu kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının payı vardır" diye konuştu.

Erarslan, İsrail'in kınamalar ve gösterilerden ötürü en ufak bir endişeye kapılıp geri adım atmadığını söyledi.

İsrail ve onu himaye eden uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair en ufak bir beklentilerinin olmadığını dile getiren Erarslan, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler'in, Amerika Birleşik Devletleri'nin ve Avrupa Birliği'nin İsrail'e bir yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu bir ihtimal olarak dahi saymıyoruz çünkü İsrail'in varlığı, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile mündemiçtir."

Basın açıklamasının ardından dua eden grup, daha sonra dağıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Malatya İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title