Haberler

İran Dışişleri Bakanı Zarif Lübnan'da

İran Dışişleri Bakanı Zarif: "İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırının sorumlusu Mecid'in kısa sürede yakalanması için büyük çaba harcayan Lübnan hükümetini tebrik ediyoruz" "Herhangi bir ön şart olmadan Cenevre 2'ye katılmaya hazırız"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırının zanlısı Mecid el-Mecid'in kısa sürede yakalanması için "büyük çaba harcayan" Lübnan hükümetini tebrik ettiğini belirtti.

Zarif, günübirlik resmi ziyaret için geldiği Lübnan'da, Uluslararası Refik el-Hariri Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırının sorumlusu Mecid el-Mecid'in kısa sürede yakalanması için büyük çaba harcayan Lübnan hükümetini tebrik ediyoruz. Söz konusu saldırıya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere İran'dan bir heyet Lübnan'a gelecek" dedi.

Zarif, Lübnan ile tüm alanlarda ilişkilerini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Öte yandan Cenevre-2 Konferansı'na katılım konusunda ortaya atılan ön şartları kabul etmediklerini yineleyen Zarif, "Suriye krizinin tek çözüm yolu siyasidir. Herhangi bir ön şart olmadan Cenevre-2'ye katılmaya hazırız" diye konuştu.

Lübnan'ın başkent Beyrut'taki  İran Büyükelçiliği'ni hedef alan ve arasında İran Kültür Ataşesi İbrahim Ensari'nin de bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği 19 Kasım'daki bombalı saldırıyı Abdullah Azzam Tugayları üstlenmişti.

Lübnan makamları tarafından gözaltına alınan Abdullah Azzam Tugayları lideri Mecid, 4 Ocak'ta tedavi gördüğü askeri hastanede hayatını kaybetmişti. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Beyrut İran Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title