Haberler

Her Etkinliği PKK Propagandasına Çevirmişler"

Kırşehir merkezli 7 ilde terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında öğrencilerin de yer aldığı 14'ü tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların birçok etkinliği PKK propagandasına çevirdiği bilgisine yer verildi.

Kırşehir merkezli 7 ilde terör örgütü Pkk'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında öğrencilerin de yer aldığı 14'ü tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların birçok etkinliği PKK propagandasına çevirdiği bilgisine yer verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame doğrultusunda, haklarında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla dava açılan sanıkların cep telefonu ve bilgisayarlarındaki görüntü ve fotoğraflarda, örgüt propagandası yapıldığı saptandı.

İddianamede, A.Y'nin cep telefonu ve bilgisayarında, 2016 ve 2017'deki Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde çekilen görüntü ve fotoğraflara yer verildi. Görüntülerde, yüzleri poşulu örgüt sorumlularının, örgüt propagandası için hazırlanan şarkı ve marşları seslendirmeleri, sarı, kırmızı ve yeşil renkteki bez parçalarıyla propaganda yapmaları, PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmaları yer alıyor. Aynı etkinliklerde çekildiği belirlenen M.K'nin cep telefonundaki görüntülerde de PKK'lı teröristler ile örgüt elebaşlarından Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin'in video ve resimleri de tespit edildi.

Sanıklardan B.G'nin cep telefonunda da Mucur ilçesinde düzenlenen piknikte, PKK propagandası yapıldığı, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan örgüt mensuplarının fotoğrafları ve bez parçaları önünde çektirilen fotoğraflar bulunduğu da belirlendi.

Ç.Y'nin cep telefonunda bulunan fotoğrafta da çiğ köfteyle tabağa PKK yazıldığı tespit edildi.

Operasyon

Kırşehir merkezli 7 ilde 11 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin, PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı öne sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesi Mehmet Ali B. Şanlıurfa'da yakalanmıştı. Zanlı, soruşturmanın yürütüldüğü Kırşehir'de tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında, daha önce terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle HDP Kırşehir İl Başkanının da aralarında bulunduğu parti yöneticileri hakkındaki soruşturmada gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Kırşehir PKK Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title