Haberler

Hakkari: Hakkari'de Yerel Yönetimler

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkanlığı, 2 milyon YTL alacağını tahsil etmek için, 'Borç Toplama' ekibi kurarak borçluların peşine düştü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkanlığı, 2 milyon YTL alacağını tahsil etmek için, 'Borç Toplama' ekibi kurarak borçluların peşine düştü.

Belediye, bir türlü tahsis edemediği, emlak vergisi, su borçları, ilan, reklam, gıda sicil bedeli ve imar gibi gelirlerinden kaynaklanan 2 milyon YTL'yi toplamanın peşine düştü. Gelirler Müdürlüğü tarafından bir türlü toplanamayan borçları tahsil etmek için 10 kişilik bir grup oluşturarak, çarşı merkezinde alacaklar toplanmaya başlandı. Borcu bulunan vatandaşları işyerinde ziyaret eden ekipler, anında işlem başlatıyor. Belediye Gelirler Müdürü Tahir Tekinalp, vatandaşın yıllardır belediyeye ait borçlarını ödemediğini ve bu yüzden belediyenin hizmet veremediğini bildirerek, "Halk bizden hizmet istiyorsa, önce borçlarını ödemelidir. Vatandaşın yıllardır ödemediği borçları yasal faizleriyle büyümüş. Bu nedenle borçlular gelmiyorsa biz onların ayaklarına giderek alacağımızı tahsis ederiz. Yoksa başka şekilde vatandaşa hizmet vermemiz imkansız. İnsanların vereceği her kuruş onlara hizmet olarak geri dönecektir" dedi.

Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ise "Vatandaş telefon ve elektrik borçlarını ödemediği zaman hiç uyarılmadan telefonları ve elektrikleri kesiliyor. Bu böyle olunca bir şekilde ödemeye çalışıyor. Bize olan borçlarına gelince görmezlikten geliyorlar. Ya da tahsil etmeye çalıştığımızda suçlu oluyoruz. Borçları yüzünden işlem yapsak kötü oluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title