Haberler

Gündem / 26 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Pera Palas'ta "Beyoğlu Sohbetleri" programına iştirak edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yerel Yönetimler ve Adalet" konulu toplantı ile Kartal Belediyesi tapu dağıtım törenine katılacak.

(İstanbul/10.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile harekatın yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Töreni ile Yüreğir Belediyesince düzenlenen "Sosyal Konut Temel Atma Töreni"ne katılacak.

(Adana/14.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören askerleri ziyaret edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Mevlana Külliyesi'nin açılışına, Suruç Seher Küçük Külliyesi temel atma törenine ve dini kanaat önderleri toplantısına katılacak.

(Şanlıurfa/11.30/15.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Gümrük Günü Kutlama Programı'na iştirak edecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00 )

4- TÜİK, geçen yılın kasım ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avusturya'da düzenlenen Suriye konulu özel toplantı devam edecek.

(Viyana)

2- İsviçre'de 48'inci Dünya Ekonomi Forumu (WEF) sürüyor.

(Davos) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Fatih Sultan Mehmet ve Sultan I. Abdülhamid türbelerinde incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cezaevi Hz. Ömer Camisi'nin açılışına katılacak, Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisi'nde cuma hutbesini irat edecek, Suruç Seher Küçük Külliyesi temel atma töreninde bulunacak, Kilis Valiliğini ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/09.30-14.30/Kilis/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi 20. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş ile İspanya temsilcisi Barcelona Lassa, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'in 19. haftası Beşiktaş-Kasımpaşa, Gençlerbirliği-Atiker Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 19. haftanın açılış maçında Balıkesirspor Baltok ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşı karşıya gelecek.

(Balıkesir/18.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Antalyaspor ile Maliye Piyango karşılaşacak.

(Antalya/13.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - PYD/PKK'nın sivil katliamları

Bölücü terör örgütü PKK, yaklaşık 34 yıldır gerçekleştirdiği kanlı saldırılarda aralarında bebek, çocuk ve kadınların da yer aldığı binlerce kişiyi katletti

Terör örgütünün sivilleri hedef alan saldırıları, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde teröristlere yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatılmasının ardından yoğunlaştı

Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının son bir haftada Kilis ve Hatay'daki sivillere yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 2'si Suriye uyruklu 4 kişi hayatını kaybetti, 6'sı çocuk 67 kişi yaralandı

Kırıkhan'a havanlı saldırıda TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş, Kilis'teki saldırıda Çalık Camisi'nde namaz kılan 72 yaşındaki Muzaffer Aydemir ve Suriye uyruklu Tarık Tabbak ile Reyhanlı'da Suriye uyruklu Nadir Alfares hayatını kaybetti

(Ekip/Diyarbakır)

2- Afrin milli silahlarla teröristlere dar ediliyor

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda fırtına obüsü, kirpi, çok namlulu roketatar, İHA gibi yerli yapım araç, silah ve mühimmat kullanıyor

Milli helikopter ATAK'ın da kullanıldığı harekatta, yine yerli yapım radar karıştırıcı KORAL'da görev yapıyor

(Erdal Türkoğlu/Hatay)

3- Tüfenkci'den beyaz eşyası arızalanan tüketiciye uyarı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Tüketicilerin, özellikle garanti süresi içerisinde arızalanan ürünlerini, merdiven altı olarak tabir edilen ancak satış sonrası hizmet sunmada yetkisi veya yeterliliği bulunmayan yerlerden ziyade ürünün üreticisi veya ithalatçısı tarafından tanıtılan ve kullanma kılavuzlarında belirtilen yerlerde tamir ettirmesi gerekiyor"

"Tüketicilerin, özellikle beyaz eşya gibi günlük hayatta sıkça kullanılan ürünlerde arıza meydana gelmesi halinde bunların bakım ve onarımını yaptırırken servis istasyonlarının bu hizmetleri sunmada yetkili veya yeterli olup olmadığına dikkat etmesi gerek"

"Son dönemde yetkili olmadığı halde kendisini o şekilde tanıtan firmalar hakkında bakanlığa şikayetler geliyor"

"Konu, bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu tarafından da sıkı bir şekilde takip ediliyor. Yetkili servis olduğu intibası oluşturacak şekilde tanıtım yapan 38 ayrı firmayla alakalı bakanlığa ulaşan şikayetlerle ilgili olarak dosya açıldı. 9 firma hakkında reklamları durdurma cezası uygulandı"

(Eda Topcu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title