Haberler

YILDIRIM MİLLETİMİZİN REFAHI İÇİN BUGÜNDEN SONRA DA GAYRET EDECEĞİZ.

Güncelleme:

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sayın Cumhurbaşkanımız bugünlerde biliyorsunuz. Ankara dışında.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sayın Cumhurbaşkanımız bugünlerde biliyorsunuz. Ankara dışında. Hepimizin dinlenmeye ihtiyacı var. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız tatilde bile dinlenmez orada da çalışır. Çalışmalarını bulunduğu yerde devam ettirir. Cumhurbaşkanımızın gerek kabine konusunda, gerek de diğer konularda hangi adımlar atacağını kendisi karar verecektir. Ülkemizin geleceği için, milletimizin refahı için, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik ve bugünden sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun bir önemi yok dedi.

Amerikan-Türk İş Geliştirme Konseyi toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Yıldırım, Amerika'nın Eski İçişleri Bakanı Ryan Zinke ve beraberindeki heyetin gün boyu iş insanları ile bir araya geleceklerini ifade ederek, 'Türk - Amerikan ilişkileri sadece, savunma konuları ile sınırlı değil, bundan çok daha fazlası var. Her iki ülkenin ticaretinin 100 milyar hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için iş camiası karşılıklı olarak adımlar atması gerekiyor. Amerika ve Türkiye'de yeni iş alanları oluşturacak adımların hızlandırılması gerekiyor. Sayın bakan ve beraberindeki heyetin amacı, Türkiye ile Amerika arasındaki pozitif gündemin, ticaret, iş birliği ve yatırımı öncelikli olarak ele alıp gelişme hedefliyoruzdedi.

'SAVUNMA İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK ZORUNDAYDIK. S-400'LERİN ALINMA SEBEBİ BUDUR

Yıldırım konuşmasının devamında 'Tabi Türkiye bölgesinde hem kendi vatandaşları için hem de bölge güvenliği için büyük bir gayret gösteriyor. O yüzden savunmasını riske atacak gelişmelere göz yumamaz. Bu yüzden biz savunma ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundaydık. S-400'lerin alınma sebebi budur. Ayrıca Güney sınırlarımızda terör faaliyetleri ve FETÖ ile olan mücadelemiz dolayısı ile Amerikan Türkiye ilişkilerinin zaman zaman gerildiğine şahit oluyoruz. Ama her iki ülkenin köklü bir NATO üyesi olması ve ilişkilerin geçmişinin çok köklü olmasını dikkate alırsak bu gerginliklerin ilişkilerimize uzun vadede zarar vermesinin önüne geçebiliriz. Sayın Bakan'ın ve beraberindekilerin geliş sebepleri budur. Bunlar resmi bir ziyaret halinde gerçekleşmiyor. İş hacminin potansiyelini ortaya koymak ve yeni iş alanı oluşturmak, ikili ticaret hacimini artırtmak için atılmış bir adımlar olarak görmemiz lazım ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, MİLLETİMİZİN REFAHI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİZ BUGÜNE KADAR GAYRET ETTİK VE BUGÜNDEN SONRA DA GAYRET EDECEĞİZ

Yıldırım, yeni bir kabine revizyonunda isminin geçtiği iddiaları ile ilgili de, 'Sayın Cumhurbaşkanımız bugünlerde biliyorsunuz. Ankara dışında. Hepimizin dinlenmeye ihtiyacı var. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız tatilde bile dinlenmez orada da çalışır. Çalışmalarını bulunduğu yerde devam ettirir. Cumhurbaşkanımızın gerek kabine konusunda, gerek de diğer konularda hangi adımlar atacağını kendisi karar verecektir. Ülkemizin geleceği için, milletimizin refahı, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik ve bugünden sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun bir önemi yok şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri AK Parti Ankara İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title