Haberler

Tüketiciler Birliği Genel Merkezi Kayseri'ye Taşındı

Tüketiciler Birliği Genel Kurulu'nda yeni yönetim ve denetim kurulları belirlenirken, Genel Merkez'in İstanbul'dan Kayseri'ye taşınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Tüketiciler Birliği Genel Kurulu'nda yeni yönetim ve denetim kurulları belirlenirken, Genel Merkez'in İstanbul'dan Kayseri'ye taşınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Kayseri'de Down sendromluların çalıştığı bir kafede gerçekleştirilen toplantıya, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, Genel Başkan Yardımcıları Metin Polat, Oğuz Berk, Ergün Sezer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye genelindeki çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye'nin ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş ve 1997 yılından bu yana hakikaten, gayet fedakar bir şekilde çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Şimdiye kadar İstanbul'daydı ama genel merkezi Kayseri'ye taşıdık. İstanbul'un omzundan biraz yük alalım dedik. Nüfus dahi orada. Biraz rahatlatalım istedik. Türkiye'yi kucaklayan, geniş bir yelpazeye yayılan bir yönetim oluşturduk. Yönetimin içerisinde Eskişehir'den, İstanbul'dan, Antalya'dan, Konya'dan, Adana'dan Kahramanmaraş'tan ve Kayseri'den arkadaşlarımız var. Tüm Türkiye'de bu faaliyetlerin devam etmesi adına herhangi bir şekilde, herhangi bir yönetim üyesinin işlerinin aksamaması için böyle geniş bir yelpazede bir çalışmaya girdik.

Türkiye'deki tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla, sürekli hizmet vereceklerini ifade eden Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türkiye hukukunda birçok konu var. Öncelikle yasama çalışmaları, mevzuatlar, yönetmelikler, tüketicinin lehine ya da yanlış çıkartılan dosyaların iptali için açılması gereken davalar, bunlar tüketiciler birliğinin temel çalışmaları içerisinde. Yalnız, biz daha çok herhangi bir yanlışın önlenmesi, yanlış ya da bir hatadan sonra nasıl çözülürden ziyade, ön alıcı olarak sıkıntıya düşmeden, problem yaşanmadan nasıl bilinç oluşturabiliriz? Daha çok bunun çabasını güdüceğiz. Türkiye'deki tüketicileri bilinçlendirmek, bu bilinci kendi ekonomilerine ve sosyal hayatlarına katkıda bulunması amacıyla böyle bir çalışma yapacağız. Bunun için genel merkezi Kayseri'ye taşıdık. Sürekli açık ve her gün bir hukukçu veya tüketici hukukunu bilen bir arkadaşımız orada nöbetçi olacak. Her gelenin, arayanın istediği cevabı alabileceği bir dernek haline geldik.

Tüketici haklarıyla ilgili çıkarılan yeni yasadaki bankacılık işlemlerinden dolayı, tüketicilerin mağdur olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi ise, "Bankacılık işlemlerinin, tüketicilerin mağduriyetini önlemenin bir yolunun bulunacağına dair, komik bazı başlıklarla tüketicilerden alınan paranın engellenmesi, bunun yasayla bir çerçeveye oturtulması gerekçesiyle yeni bir yasa yapıldı. Aslında yasanın temeline baktığımız zaman, eski yasayı çok ileri götüren bir yasa gibi görünüyordu. Fakat yürürlüğe girdikten sonra sonuçlarına baktığımızda, tam tersi bir uygulamayla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruzö dedi.

Tüketicilerin şikayetleri ile ilgili bakanlıktan alınan istatistiki bilgiyi de paylaşan Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Yeni yasayı bankacılık sisteminin, yanlış yorumladığı ve tüketicinin aleyhine bir sonuç elde edildiğini görüyoruz. 2014 yılında bakanlığın verilerine göre yaklaşık 5,5 milyon dosya karara bağlanmış hakem heyetlerinde. Bunun 4 milyon 800 bini bankacılık işlemleriyle ilgili. Yüzde 90 oranında bankacılığın, tüketiciyi mağdur ettiği bir tabloyla karşı karşıyayız. Sonuca baktığımız zaman, aslında yeni yasa bizi tamamen geriye götüren yüzde 90 tüketiciyi mağdur eden bir yorumla uygulamaya konulmuş gibi görünüyor. Bizim bakanlıktan, TBMM'den talebimiz eski yasanın geri getirilmesi.ö

Toplantıda ayrıca, kafenin şefi olan down sendromlu Soner Kaya'nın, birliğin tek fahri üyesi yapıldığı da bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Şahin İstanbul Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title