Haberler

TSK, Suriye'deki PYD Mevzilerini Bombaladı

Güncelleme:

AFP'nin haberine göre Türkiye, Suriye'deki Azez'deki PYD mevzilerini fırtına obüsleriyle vurmaya başladı.

Türkiye, Suriye'deki PYD mevzilerini vurmaya başladı. Türkiye sınırının hemen karşısındaki Suriye'nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan PYD mevzilerini fırtına obüslerinin bombaladığı öğrenildi.

Obüslerle vurulan bölgenin YPG'nin eline geçen Minniğ Havaüssü olduğu belirtiliyor.

AFP: YPG HEDEFLERİ BOMBALANIYOR

Öte yandan AFP ajansına konuşan bir YPG sözcüsü, Halep'in kuzeyinde yer alan ve önceki gün militanlardan temizlenen Minniğ Askeri Hava Üssü'ndeki YPG hedeflerinin bombalandığını söyledi. Yine AFP'ye göre PYD, Twitter hesabından yaptığı Arapça paylaşımda da aynı bilgiyi verdi.


SURİYE İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu. AFP'nin aktardığına göre, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi. Rahman'ın bu ifadelerine karşın, bir Kürt yetkili, yaptığı açıklamada, Miniğ'in YPG kontrolünde olmadığını, Ceyş ül Suvvar (Devrimciler Ordusu) isimli bir başka Kürt grubun elinde olduğunu öne sürdü.

İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ

Suriye'deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü'nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.


Türkiye'nin bombardımanından sonra bölgedeki yerel kaynakların geçtiği görüntüler...

MİNİĞ NEDEN ÖNEMLİ?

Ana omurgasını PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Azez ile Tel Rıfat arasındaki Miniğ Hava Üssü'nü geçtiğimiz günlerde ılımlı muhaliflerden aldı. Bu da Halep kırsalında muhaliflerin kalesi niteliğindeki Tel Rıfat ile Türkiye arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor. Türkiye, PYD'yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor. Bu teze karşı çıkan ABD ve Rusya ise PYD'ye yardım ediyor. Rusya'nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı.

RUSYA'NIN DESTEĞİYLE AZEZ'İ KUŞATMIŞTI

Son iki gündür Azez'e yönelik saldırılarını artıran YPG'ye Rus savaş uçaklarının havadan destek veriyordu. Rusya'nın desteğini arkasına alan terör örgütü, Azez'e 500 metre uzaklıktaki Şat köyüne kadar girmişti. Azez'i kuşatan YPG köylere ağır silahlarla saldırıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Azez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500

Yorumlar (564)

duygu:

Allahiniza kurban. Vurun kafirin madasina.

93
59
yanıtYanıtla
Alim:

İsrail kürtlerine karşı Turkiyenin yanındayız Dogubeyazitlilar

99
42
yanıtYanıtla
nokta:

En büyük terör örgütü tc nin kendisidir

58
70
yanıtYanıtla
Mağdur Mobil-IOS:

3.dünya savaşı çıkiyor türlüye pişman olacak !!!

55
68
yanıtYanıtla
Adam:

Merak etme hepinize sira gelecwk pislik dinsiz satiliklar.

yanıt1
yanıt0
kemali:

Çok hain türemişti, karışıklıkta bizde hepsini temizleriz. Haçlıların kuyruğuna takılanların sonu er geç hüsrandır. Ermeniler, rumlar iyi bilir.

91
26
yanıtYanıtla
Mehmet sertMobil-IOS:

Turkun gucunu goreceksiniz

65
44
yanıtYanıtla
Kürt amed:

Amaç işit i kurtarmak.

45
58
yanıtYanıtla
meydan:

Üzgünüm Tayyip. ama savas bile seni kurtaramayacak!

42
61
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN KÜRT:

Vur aslanım vur pkklıları vur dualarımız sizlerle bu Amerika rusyanın beslediği pkkyı vurun

66
32
yanıtYanıtla
Tüm 564 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title