Haberler

TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışını Protesto Etti

Güncelleme:

TİP İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

(İSTANBUL) TİP İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta, asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası ile bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı protesto etti. Yapılan açıklamada, "Eğer temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmezse, Türkiye İşçi Partisi olarak tüm gücümüzle iktidarın yakasına yapışacağız, Türkiye'nin her yerinde sokaklarda olacağız" denildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınması istedi. TİP'in açıklaması şöyle:

"Türkiye'de ücretli çalışanların çoğunluğu, asgari ücret ve civarında ücret almaktadır. Bugün asgari ücretli bir işçi geliriyle ay sonunu getiremezken, Merkez Bankası Başkanı ne hakla milyonlarca işçinin yoksulluğa mahkum edilmesini isteyebilmektedir? Kirasını nasıl ödeyeceğini, çocuğunun karnını nasıl doyuracağını düşünen milyonlarca işçinin hayatı üzerine söz söylemek Merkez Bankası Başkanı'nın ne haddi ne de görevidir.

"ENFLASYONUN NEDENİNİ EMEKÇİLERİN ÜCRETLERİNDE ARAMAK HÜKÜMETİN SEÇİM SONRASI PROGRAMINI AÇIKÇA ORTAYA KOYMAKTADIR"

Seçimlerin ardından Saray rejimi, krizin faturasını halka yükleme derdine düşmüş, krizin nedenini Koç Holding'in, Cengiz'in, banka patronlarının tarihi rekor karları yerine, ay sonunu zor getiren işçilerin ücretlerinde aramaya başlamıştır. Ayın sonunu getiremeyen, ekonomik şartlarında hiçbir olumlu gelişme bulunmayan, çoğunluğu asgari ücret ve civarında maaş alan işçilerin yoksulluğa mahkum edilmesini hangi yüzle isteyebilirsiniz? Kendi yarattığınız krizi, işçinin lokmasından kısarak çözmeye çalıştığınızın farkındayız.

"ÇALIŞMA BAKANININ GÖREV İ MİLYONLARCA İŞÇİYİ AÇLIĞA-YOKSULLUĞA MAHKUM ETMEK MİDİR?"

Bu ülkedeki milyonlarca emekçinin ekmeğine göz diken Merkez Bankası Başkanı, bir gün daha bu görevde durmamalıdır. Konu çeşitli sermaye kesimlerinin çıkarı olunca, geçmişte sık sık Merkez Bankası başkanlarını görevden alan Erdoğan, şimdi milyonlarca emekçinin ekmeğine göz diken Merkez Bankası Başkanı'na neden tek bir söz etmiyor? Bu cüreti gösteren Merkez Bankası Başkanı, hemen görevden alınmalıdır.

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın dün yaptığı açıklama da Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamasının aslında hükümetin görüşü olduğunu ortaya koymaktadır. Çalışma Bakanı'nın görevi işçilerin koşullarını iyileştirmek midir, milyonlarca işçiyi açlığa-yoksulluğa mahkum etmek midir?

Eğer temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmezse, Türkiye İşçi Partisi olarak tüm gücümüzle iktidarın yakasına yapışacağız, Türkiye'nin her yerinde sokaklarda olacağız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Merkez Bankası Vedat Işıkhan Asgari Ücret İstanbul Hükümet Banka Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title