Haberler

Terme'de sel hasarının tespiti sürüyor

SAMSUN'un Terme ilçesinde meydana gelen selde zarar gören ekili tarım arazileri ve evler için başlatılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

SAMSUN'un Terme ilçesinde meydana gelen selde zarar gören ekili tarım arazileri ve evler için başlatılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Belediye ekipleri, ana yol ulaşımı olmayıp alternatif çevre yollardan ulaşım sağlanan ilçede hasar gören 2 mahallenin bağlantı köprüsünü onarma çalışmaları da sürdürülüyor.

?Terme ilçesinde dün gece başlayan sağanak sele neden oldu. Kocaman ve Evci dereleri taştı. Taşkın nedeniyle evlerin zemin katları ve tarım arazileri su altında kaldı. Sakarlı, Evci, Karasu, Hüseyinmescit, Balsaray, Kazımkarabekir, Uludere, Bazlamaç mahalleleri büyük zarar gördü. İki köprü sel nedeniyle yıkıldı. Hüseyinmescit Mahallesi'nde 2 kişi sel nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Terme Belediyesi'nden yardım isteyenler, kepçe ile kurtarılmaya çalışıldı. Ancak sel sularının yüksekliği nedeniyle kepçe eve ulaşamadı. Bunun üzerine AFAD'dan yardım istendi. AFAD ekiplerince botla ulaşan evde mahsur kalanlar kurtarıldı. Sel nedeniyle bölgede fındık ve sebze bahçeleri zarar görürken, bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar da telef oldu.

HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR

Bölgede yıkılan yol, zarar gören ekili tarım arazileri ve hasar gören evler için Samsun Valiliği'nce başlatılan hasar tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Hasar tespit çalışmaları Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince devam ederken, belediye ekipleri de, ilçenin üst kesimlerinde bulunan Kazım Karabekir ve Uludere mahallesinin ana yola ulaşımı kesilen köprüde onarma işlemlerine başladı. Mahallelere ulaşım diğer mahalle yollarından verilirken, kapanan yolun kısa sürede ulaşıma açılması hedefleniyor.

'ÇALIŞAMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR'

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, selin vurduğu ilçede başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Kılıç, "Çok şükür can kaybımız yok. Ancak bölgedeki birçok ev ve tarım arazisi su altında kaldı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölge halkımızın müsterih olmasını istiyorum. En kısa zamanda yapılan çalışmalarla birlikte bölgede hayatı normale döndüreceğiz. Özellikle alt yapıda meydana gelen tüm aksaklıkları da en kısa sürede gidereceğiz. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Terme Haberler

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Bakmadan Geçme

YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title