Haberler

TEÇ-SEN Üyeleri'nden Milli Eğitim Bakanı"Na Posta Güvercini İle Mesaj

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya Ulaşamadıklarını Önü Süren Teç-sen Kayseri Şubesi, Sorunlarını İletmesi İçin Posta Güvercini Uçurdu.

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ulaşamadıklarını önü süren TEÇ-SEN Kayseri Şubesi, sorunlarını iletmesi için posta güvercini uçurdu.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan TEÇ-SEN Şube Başkanı Ramazan Türkaslan, tüm eğitim çalışanlarının ek ders adaletsizliğinin sabırları taşırdığı öne sürdü. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan memurlarla, diğer bakanlıklara bağlı çalışan memurlar arasında ücret adaletsizliği olduğunu öne süren Türkaslan, "Eşit işe eşit ücret deniyor. Ama uygulamada diğer bakanlıklarda çalışan devlet memurları bizim 2 katımız ücret alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak şef konumunda çalışan bir arkadaşımızın yeni uygulamayla 80 lira daha az alacağını anlatmak için dilimizde tüy, yazıcılarımızda kartuş bitti. Açlık sınırında yaşamaya artık tahammülümüz yok.

Bizler üvey evlat, diğerleri öz evlat mı? Bizim yaşadığımız devlet memurluğu değil, devlet mağdurluğudur" diye konuştu. Basın açıklamasına katılan memurlara 'Yasa tasarısı' torbasından 'Sizin işin birşey var mı? 'bakın bakalım diyen Türkaslan, torbanın boş olması üzerine, "Demek ki torbaya bizimle ilgili birşey girmemiş. Bizi ilgilendiren eğitim öğretim ödeneği ve memur atama ve yer değiştirme gibi konular torbaya girmemiş, bunlar torbadan düşmüş.

Bizler devlet memuruyuz, devleti temsil ediyoruz. Telgrafın, e postanın, e-mailin, msn'nin ve telefonun ne olduğunu biliyoruz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını aşamadığımız için bakana ulaşamıyoruz. TEÇ-SEN olarak bakana ulaşmanın yolunu bundan yüzyıllar önce kullanılan posta güvercini ile aşmaya çalışacağız. Sorunlarımızı ve çözüm önerilirini, Ankara'ya posta güverciniyle gönderiyoruz. İnşallah güvercinimiz siyasi avcılar tarafından vurulmaz ve bakanın penceresine konar" diyerek ayağına sorunları içeren mektup bağladığı posta güvercinini 'Yolun açık olsun' diyerek uçurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

CHP'li Yazgan'dan AK Parti için sert sözler: Kılımız kıpırdamaz

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title