Haberler

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi

Güncelleme:

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre, konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldı. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü.

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. aşkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

"YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS"

Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye'nin elinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki vahşi cinayetle ilgili birden çok ses kaydı bulunuyor. Kayıtların birinde dün apar topar Riyad'a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap "Yaşamak istiyorsan sus!" oluyor.

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi

ÖNCE İŞKENCE SONRA İNFAZ

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı'nın infazı için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy'nin de bulunduğu 15 kişiyi İstanbul'a göndermişti. Konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Başkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL'DA

Uluslar arası haber ajansları da Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak ardı ardına iddialarda bulundu. Amerikan haber ajansı AP, başkonsoloslukta yapılan aramada Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu duyurdu. CNN International da Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cansız bedeninin parçalara ayrıldığını belirtti. Amerikan haber kanalı, parçalara ayrılan cesedin ne yapıldığına ilişkin yorum yapılmadığını bildirdi.

"7 DAKİKADA PARÇALARA AYRILDI"

Katar merkezli El Cezire kanalı cinayet anına ilişkin detaylar verdi. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında öldürüldü ve cesedi 7 dakikada burada parçalara ayrıldı. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy'i gerçekleştirdi. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi gerçekleştirirken yanında bulunan diğer Suudilere müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemal Kaşıkçı İstanbul Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title