Haberler

Suriye'de Esed'in Devlet Başkanlığı Seçimi

SMDK BM Özel Temsilcisi Ghadbian: ''Esed rejiminin Lahey'de olması lazım, seçim yarışında değil''

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) BM Özel Temsilcisi Necib Ghadbian, "Esed rejiminin seçimde değil, Lahey'de olması gerekirdi" dedi.

New York'taki BM Genel Merkezi'nin karşısındaki Dag Hammarskjold Park'ta Suriye'de öldürülen 100 bin kişinin isminin okunduğu bir eylem gerçekleştirildi.

Avrupa ve Kuzey Amerika ile Suriye'nin birçok kentinde dün başlayan küresel eyleme İngiltere, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar, büyükelçi düzeyinde katılırken, İtalya ve Almanya büyükelçiliğinden de üst düzey diplomatlar etkinlikte isim okudu. Eylemde Türkiye adına ise BM Daimi Temsilci Yardımcısı Levent Eler hazır bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan SMDK BM Özel Temsilcisi Necib Ghadbian, eylemin, Londra, Paris, Suriye'nin kuzey şehirleri ile başkent Şam'da aynı anda gerçekleştirildiğini ve Esed rejiminin seçim için meşruiyetinin olmadığını söyledi.

Ghadbian, varil bombalarının kullanılması, 11 bin tutuklunun öldürülmesi, insan hakları ihlalleri, kimyasal silah kullanımı, savaş suçu ve insanlığa karşı işlediği suçlar yüzünden Esed rejiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Lahey'de olması gerektiğini anlatmak için eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Suriye devriminin Suriye halkına, diğer tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi özgür ve adil şartlarda yapılacak bir seçime katılma izni verdiğine değinen Ghadbian, rejimin gücünü askeri yollarla elde ettiğini aktardı. Esed'in babasının da aynı şekilde askeri yollarla kazandığı gücü oğluna miras bıraktığını ifade eden Ghadbian, bu nedenle Beşşar Esed'in seçimi gerçekleştirmek için meşruiyetinin bulunmadığını kaydetti.

Ghadbian, aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile istifa eden BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin de olduğu birçok üst düzey diplomatın bu seçimin Cenevre Barış Süreci'ne ve ruhuna aykırı olduğunu belirttiklerini aktardı.

Çok sayıda ülkenin seçimi tanımayacaklarını bildirdiğini hatırlatan Ghadbian, "Bugün buraya BM'nin diğer ülkelere de aynı tutum içinde olmalarını söylemesi için geldik" dedi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed New York Suriye Lahey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title