Haberler

Sivas'tan Mescid-İ Aksa'nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail’in Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Sivas'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Batı Kudüs'te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yağmur altında İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasını protesto etti. Filistin'i destekleyen dövizler taşıyan grup, İsrail'in aleyhine sloganlar attı.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın 43 yıldır işgal altında bulunduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Allah'ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs, Siyonistler tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana bu mekan sürekli tehdit altındadır. Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı da Kudüs'ü işgal ettikleri günden itibaren Mescid-i Aksa'yı sayısız kez kundaklamışlardır" dedi.

İsrail'in bir terör devletini olduğunu ve çıkan olayları bahane ederek Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattığını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti.

"İsrail, Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmıştır. Bu kapatma kararı için 'insan hak ve özgürlükleri' demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekün hiçe sayılan, 1 buçuk milyar İslam alemidir. İsrail'in bu cüretinin arkasında, İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail'in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır." - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İsrail Kudüs Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title