Haberler

'Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor'

Güncelleme:

Bursa ile Balıkesirli sanayici ve iş insanları, 'Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor' konulu program dolayısıyla Balıkesir'de bir araya geldi.

Bursa ile Balıkesirli sanayici ve iş insanları, 'Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor' konulu program dolayısıyla Balıkesir'de bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya katılarak, Bursa'nın ekonomik potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Alinur Aktaş, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, sanayiciler ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Balıkesir'e çıkarma yaptı. Bursa ile Balıkesir arasındaki yatırım imkanlarınıhayata geçirmek üzere kurgulanan "Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor' isimli program kapsamında gerçekleşen ziyaret, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'yle başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Başkan Aktaş ve beraberindekileri makamında ağırladı. İlk toplantısını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştiren Bursa ve Balıkesirli sanayiciler, daha sonra organize sanayi bölgesine geçerek, BEST AŞ ve Yarış Kabin isimli fabrikalar ile bölge yönetimini ziyaret etti. Son olarak Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu tarafından ağırlanan Başkan Aktaş ve Bursalı sanayiciler, burada da Balıkesirli meslektaşları ile birlikte ticari ilişkilerin geliştirilmesini öngören ikinci bir toplantıya katıldı.

"Birlikte güzel işlere imza atacağız"

Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önünün açık olduğunu ifade ederek, Bursa ve Balıkesir olarak birlikte kat edecekleri daha çok mesafe bulunduğunu söyledi. Tecrübe paylaşımı için bu tür buluşmaların çok ciddi bir güç birliğini ortaya çıkartacağına inandığını belirten Başkan Aktaş, "Bugün buraya, Bursa ve Balıkesir adına kazanımları temin etmek adına heyecanla geldik" dedi.

Yapılan yatırımlarla İstanbul'la bütünleşen, yerli ve milli otomobil yatırım kararı ile bütün dikkatleri üzerine çeken Bursa'nın, İstanbul-İzmir karayolu ve alt yapı hazırlıkları süren Teknosab ile adeta Balıkesir ile bütünleşeceğini kaydeden Başkan Aktaş, "Bilhassa yerli ve milli otomobil kararı, bölgeye ışık saçacak, Türkiye'nin gururu olacak bir organizasyon. Komşumuz Balıkesir'in de bu işten ziyadesi ile nasipleneceğine inanıyorum. İyi bir alt yapı oluşturmak gerekiyor. İnşallah beraberce düşünerek, bundan sonraki süreçte çok daha güzel işlere imza atacağız" diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise dev kurumlara ev sahipliği yapan Bursa'nın sanayileşme tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Balıkesir'de 36 çeşit maden ve 90 çeşit maden yatağının bulunduğunu, insan kaynağının nitelikli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Uzaktan baktığımızda, ışığı en çok artan şehirlerin başında Bursa geliyor. Bizim size verebileceğimiz; samimiyetimiz, güçlü arazilerimiz ve insan kaynağımız var. Sizden de sanayi tesisleriniz ve iş tecrübeniz hakkında destek talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title