Haberler

Sani Şener, 'Legion D'honneur' Nişanını Aldı

Haber-Kamera: Enver ALAS / İSTANBUL,DHATürkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı katkı nedeniyle TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'a Fransa'nın en üst düzey olan 'Legion d'Honneur' nişanı verildi.

Haber-Kamera: Enver ALAS / İSTANBUL,DHA

Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı katkı nedeniyle TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'a Fransa'nın en üst düzey olan 'Legion d'Honneur' nişanı verildi. Sani Şener, düzenlenen törenle Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries'ten nişanını aldı.

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'e Fransa'nın en eski ve en üst düzey şeref nişanı olan Legieon d'Honneur'un takdimi için Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda tören düzenlendi. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ile İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter'in evsahipliğinde gerçekleşen törene, Sani Şener, eşi Asuman Şener, kızı Damla, oğlu Ozan ve gelini Hale Şener ile birlikte katıldı.

İŞ DÜNYASINDAN DOSTLARI EŞLİK ETTİ

Şener'in özel gecesine, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Başkanvekili Augustine de Romanet, yönetim kurulu üyeleri ile TAV yöneticileri, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in de aralarında bulunduğu isimler ile iş dünyasından arkadaşları ve çok sayıda davetli eşlik etti.

NİŞANI BÜYÜKELÇİ TAKDİM ETTİ

Törende bir konuşma yapan Büyükelçi Fries, Sani Şener'in özgeçmişi hakkında bilgiler verdi, iş hayatındaki başarılarını anlattı. TAV'ın Fransız şirketi Aeroports de Paris ile olan ortaklığına değinen Fries, "Fransa'nın son yıllarda Türkiye'ye yaptığı yatırımlar açısından gerçek bir başarı öyküsüdür. Kendi açımdam ülkelerimiz arasında zekice ve kazandıran bir strateji örneği teşkil ediyor. Bu örneğin başka ekonomik sektörler için de ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum " diye konuştu.

Konuşmasının ardından Charles Fries, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı üstün katkılar nedeniyle Fransa devleti adına verilen nişanı Sani Şener'e takdim etti.

ŞENER'İN LEGİON D'HONNEUR' GURURU

Sani Şener ise konuşmasında büyük bir gurur yaşadığını belirterek, nişanın verilmesi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bu nişana kendisini öneren Büyükelçi Charles Fries'e teşekkürlerini sundu.

Şener, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, dünyanın her köşesinden hayranlık duyduğum isimlerle aynı listede yer almak benim için çok büyük bir onur. 200 yıllık bir sürede dünyada sadece 3 bin dolayında kişiye verilen bu nişana layık görülmekten kıvanç duyuyorum" dedi.

TAV'A YAPILAN YATIRIM

Fransa ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticaret alanındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını kaydeden Şener, Türkiye ile Fransa arasında yıllık 16 milyar Avroluk ticaret hacmi bulunduğuna vurgu yaptı. Fransız Aeroports de Paris şirketinin TAV'a bir milyar dolara yakın bir yatırım yaptığını anımsatan Şener, bunun Türkiye'ye yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunun altını çizdi.

"TÜRK VE FRANSIZ ŞİRKETLER ÇOK GÜÇLÜ ORTAKLIKLAR MEYDANA GETİRİYOR"

Şener, "Biz ortağımızla birlikte Türk-Fransız ortak girişimi olarak üçüncü ülkelerde de çok büyük yatırımlar yapmaktayız. Türk ve Fransız şirketler çok güçlü ortaklıklar meydana getiriyor. Fransa ve Türkiye'nin siyasi konulardaki karşılıklı destekleyici tutumu, eminim ülkelerimizin ekonomik işbirliği düzeyine bugünden öngöremeyeceğimiz bir hızla yükseltecek" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Sani Şener ve ailesi

-Davetliler

-Büyükelçi Fries'in konuşması

-Charles Fries'in Sani Şener'e nişanı takdimi

-Sani Şener'in konuşması

-Aile fotoğrafı

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Fransa Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta Fenerbahçe önde

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta Fenerbahçe önde

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title