Haberler

SAGİAD Gıda Sektörü, Tarımsal Araştırmada İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

SAGİAD Gıda Sektörü üyeleri, önceki gün Kadir Sayın Başkanlığı'nda Sakarya Tarımsal Araştırma ve Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek, sektörleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı olarak 22 yıldır faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (SAGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Sayın Başkanlığı'ndaki Gıda Sektörü üyeleri İmdat Taşkın, Muhammet Uzekmek, Hüsnü Ayas, Barış Kaşçı, Ömer Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Nebilir, Arifiye İlçesi'nde bulunan Sakarya Tarımsal Araştırma ve Enstitüsü Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, sektörleriyle ilgili incelemelerde bulundu. Ziyarette; Sakarya Tarımsal Araştırma ve Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı ile görüşen SAGİAD Gıda Sektörü üyeleri, sektörleriyle ilgili sordukları soruların cevaplarını aldı. Toplantı sonunda müdürlükte gerçekleştirilen çalışmaların yapıldığı laboratuarlar ve tohumluk ön laboratuarları toplantıya katılan iş adamlarına gezdirilerek yapılan AR-GE çalışmalarının mutfak kısmından bazı örnekler gösterildi.

AR-GE konularında ortak projeler

SAGİAD Gıda Sektörü üyelerine, 1926 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan Sakarya Tarımsal Araştırma ve Enstitüsü'nün çalışmaları hakkında bilgi vererek, yaptıkları çalışmaları yerinde gösteren Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı, müdürlüğünün çalışma konularının gıda sektörüne ne kadar yakın olduğunu, gelişmiş ülkelerin AR-GE bilincine verdikleri önemin de maksimum düzeyde oluşu gibi ana temel konularına değindi. SAGİAD Gıda Sektörü Başkanı Kadir Sayın'ın kendilerine yönelttiği soruları cevaplandıran Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı, şu cevapları verdi:"Tohumluk ihracatımızın son yıllarda ithalatımızı geçmiş durumdadır.

Tohumculukta dışa bağımlılıktan kurtulmak yolunda çok önemli adımlar atılmaktadır ve bu adımların sonuçları özellikle çiftçimizin yüzünü güldürmektedir. Yabancı özel sektörle rekabet edebilecek düzeyde yerli tohumlar geliştirilmiştir. Müdürlüğümüzün son yıllarda yaptığı araştırmalar ve yeni teknolojilerin kullanılması, AR-GE'ye entegre edilmesi sayesinde, mısır tohumculuğundaki dev ülkelerle rekabet edebilecek düzeye kavuşulmuştur. Gıda sanayi girişimcileri ve diğer sektörlerle özellikle AR-GE konularında ortak projelere müdürlüğümüz her zaman açıktır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arifiye Marmara Türkiye Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title