Haberler

Rektör Polat'tan Litvanya'da "memorandum" anlaşmaları

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ikili iş birliği görüşmeleri kapsamında Litvanya'daki bazı üniversiteleri ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ikili iş birliği görüşmeleri kapsamında Litvanya'daki bazı üniversiteleri ziyaret etti.

Uluslararası alanda tanınırlığını her geçen gün artıran Karabük Üniversitesi, uluslararası iş birliği ağına Litvanya'yı da ekledi. Bu kapsamda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Litvanya'ya ziyaret gerçekleştirerek Litvanya'nın önemli yükseköğretim kurumlarından Kauno Teknoloji Koleji, Vytautas Magnus Üniversitesi, Vytautas Magnus Tarım Akademisi ve Vilnius Üniversitesinde görüşmelerde bulundu.

İlk olarak Kauno Teknoloji Kolejine giden Rektör Polat, kolejin direktörü Nerijus Varnas ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede, Litvanya'nın teknik anlamda önemli eğitim kurumlarından biri olan Kauno Teknoloji Koleji ile KBÜ arasında yapılması muhtemel iş birliği konuları değerlendirilerek, "memorandum" anlaşması imzalandı.

Ziyaretler kapsamında ikinci durak olan Vytautas Magnus Üniversitesi'ne geçen Polat, Vytautas Magnus Üniversitesi Rektörü Prof. Juozas Augutis ve ekibi ile bir araya gelerek "memorandum" anlaşması imzaladı.

Vytautas Magnus Tarım Akademisini de ziyaret eden Rektör Polat, burada Rektör Prof. Antanas Maziliauskas ile bir araya gelerek, tarım akademisinin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Litvanya ziyareti kapsamında son durak ise Vilnius Üniversitesi oldu. Dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education'ın 2020 listesinde ilk 1000'de yer alan Vilnus Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Artras ukauskas ile görüşen Rektör Polat, ilk binde yer alan iki üniversitenin işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında görüşmelerde bulundu. Görüşme neticesinde iki üniversite arasında Erasmus anlaşması imzalanması kararlaştırıldı.

KBÜ tarafından "memorandum" anlaşması yapılan üniversitelerle, öğretim üyesi, öğrenci ve akademik işbirliklerin yapılması amaçlanıyor.

Litvanya ziyaretinde Polat'a, KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Yuliya Biletska ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Oya Çepni Önalan da eşlik etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Refik Polat Litvanya Karabük Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title