Haberler

Emekli Sat Komando'dan Kanoyla Porsuk Keşfi

Emekli SAT komando astsubayı ve aynı zamanda Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibinin kurucularından Hakan Çalışkan, Dağcılık Federasyon eğitmenlerinden Hüseyin Dönmezoğlu ile birlikte Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nda su sporları ve macera yarışları düzenlemek amacıyla keşif turu yaptı.

Emekli SAT komando astsubayı ve aynı zamanda Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekibinin kurucularından Hakan Çalışkan, Dağcılık Federasyon eğitmenlerinden Hüseyin Dönmezoğlu ile birlikte Eskişehir'deki Porsuk Çayı'nda su sporları ve macera yarışları düzenlemek amacıyla keşif turu yaptı.

Orhangazi Mahallesi Özleyiş Sokak'ta bir kolu bulunan Porsuk Çayı'nda kano ile keşif turu yapan Çalışkan ve Dönmezoğlu, yaklaşık 5 kilometrelik mesafe kat ederek Köprübaşı mevkiine kadar kürek salladı. Keşif turuyla beraber Porsuk'un su sporları için daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçladıklarını ifade eden Çalışkan, "Asıl amacımız Porsuk Çayı'nda farklı bir macera yarışı organize etmek. Bunun için bir keşif yapacağız. Çok farklı ve renkli bir yarış organizasyonu olacak" dedi.

Daha önce kanoyla ilgili yaptığı çalışmalardan bahseden Çalışkan, şunları aktardı:

"Daha önce kanoyla ilgili yaptığımız bir takım çalışmalar oldu. Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinden kanoyla üç kişiyle beraber Sakarya ili Geyve ilçesindeki Ali Fuat Paşa köyüne kadar 150 kilometrelik bir turumuz oldu. Geçen yıl Sakarya Nehri'nin doğduğu Çifteler ilçesinden tek başıma 165 kilometrelik bir kano maceram oldu. Porsuk Çayı'nda da bu amaçla su sporları ve macera yarışları için bir çalışma yapmak istiyoruz."

Çalışkan ve Dönmezoğlu ayrıca, keşif turu ile birlikte, suda meydana gelebilecek olası arama kurtarma faaliyetleri sırasında da müdahalelerde bulunabileceklerini vatandaşlara kanıtladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köprübaşı Orhangazi Eskişehir Porsuk Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title