Haberler

Osmaniye gündem haberi | Adana ve Osmaniye'de orman köylülerine 21 milyon TL kredi sağlandı

Güncelleme:

Osmaniye bölgesinden gelen habere göre Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi Başkanlığı tarafından Adana ve Osmaniye'de orman köylülerine bu yıl ağustos ayı itibarıyla 21 milyon TL kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Dairesi Başkanlığı tarafından Adana ve Osmaniye'de orman köylülerine bu yıl ağustos ayı itibarıyla 21 milyon TL kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, orman köylülerinin kalkındırılmasının desteklenmesi kapsamında 2022 yılı ağustos ayı itibarıyla iki ilde 78 farklı orman köyünde 389 aileye toplam 21 milyon TL kredi desteği sağladı.

Ödenen kredilerin yüzde 20'si hibe olarak yapıldı, geri ödemeler ise faizsiz olarak gerçekleşecek. Yıl sonuna kadar çeşitli desteklerle bu rakamın 26 milyon TL'yi aşması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman köylüsüne yapılan desteklerle üretim çalışmalarında iş gücü kolaylığı ve üretimin kısa sürede tamamlanmasının sağlanacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Adana Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title