Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Eskişehir, Balıkesir, Kütahya ve Bilecik'te, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Eskişehir, Balıkesir, Kütahya ve Bilecik'te, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Eskişehir'de 133 bin 725 öğrenci karnelerini aldı.

Vali Azmi Çelik, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'ndaki karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, uzun bir eğitim öğrenim maratonunun sonuna gelindiğini kaydetti.

Bu eğitim öğretim yılının Eskişehir için başarılı geçtiğini belirten Çelik, "Uluslararası, ulusal ve bölgesel yarışmalarda başarılı olan birçok öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz yaz tatilini aileleriyle birlikte verimli geçirmelidir. Gelecek eğitim öğretim yılına hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz dinç şekilde başlamalıdır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çelik, öğrencilere karnelerini verdi.

Balıkesir

Balıkesir'de 184 bin 366 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Altıeylül ilçesi Kadriye-Kemal Gürel İlkokulundaki törene, Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Ahmet Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, okulu yaptıran hayırsever Kadriye Gürel, veliler ve diğer ilgililer katıldı.

Sınıfları gezerek karneleri dağıtan Vali Yazıcı, öğrencilere yaz tatilleri süresince bol bol kitap okumaları ve yaz spor okullarına gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kütahya

Kütahya'da Çinigaz Doğalgaz Sevin Akdoğan İlkokulu'ndaki törende protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini ve çeşitli hediyeler verdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'da 97 bin civarında öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline girdiğini söyledi.

Çocukların karne heyecanlarına ortak olduklarını belirten Nayir, "Çocuklarımız tatilde hem dinlensinler hem de eksik olan dersleri varsa onları tamamlamaya çalışsınlar. Derslerden çok kopmadan ama tatillerini de yaparak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlansınlar." dedi.

Törene, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, şube müdürleri ve veliler katıldı.

Bilecik

Bilecik'te 36 bin 480 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

Vali Süleyman Elban, Cumhuriyet İlkokulu'ndaki törende, il genelinde 175 okulda görev alan 2 bin 285 öğretmenin de eğitim öğretim yılını tamamladığını söyledi.

Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini anlatan Elban, "İnşallah öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaz dönemini verimli ve dinlenmiş şekilde geçirerek 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırlıklı olur. Bu süre zarfında, yeni eğitim öğretim yılına hem binaların fiziki eksiklikleri hem de tayin sonrası öğretmen eksikliklerinin tamamlanması konusunda çalışmalar yapılacak. İl olarak, eğitim kalitesini ve başarı çıtasını daha ileriye taşımayı hedefliyoruz."

Elban, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini ve hediyelerini dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Eskişehir Bilecik Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title