Haberler

Okuldan Uzaklaştırma ve Atılma Geri Dönüyor

Güncelleme:

Antalya'daki Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararla, okuldan uzaklaştırma ve atma cezaları tekrar geri dönüyor. Okulların girişine de X-Ray cihazı konulacak.

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Okul Güvenliği Grubu komisyonunda, okul güvenliğine ilişkin yeni kararlara imza atıldı. Kabul edilen maddeler arasında güvenli okullara mavi bayrak, öğrenci bilgilerinin emniyet ve sağlık kuruluşlarından alınması ve paylaşılması, disiplin yönetmeliğinde okuldan uzaklaştırma ve atma cezalarının yeniden getirilmesi bulunuyor.

OKUL GİRİŞLERİNE X-RAY CİHAZI

19'uncu Milli Eğitim Şurası'nın dört ana başlığından biri olan 'Okul Güvenliği' komisyonunda toplamda 50'ye yakın karar alındı. Bu kararlar arasında tepki çekenler de oldu. En dikkat çekici kararlardan biri, okul güvenliği için girişlere metal dedektör (x-ray cihazı), turnike, tuvaletlere sensör gibi uygulamaların getirilmesi oldu.

BAHÇE DUVARLARI YÜKSELTİLECEK

Bir başka karara göre ise öğrencilerin bilgileri emniyet ve sağlık kuruluşlarınca alınabilecek ve bu kuruluşlarla paylaşılabilecek. Yine ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde risk haritaları oluşturulacak. Güvenli okullara mavi bayrak takılacak. Bahçe duvarları yükseltilecek.

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILACAK

Disiplin yönetmeliğinde cezalar daha da ağırlaştırılarak, okuldan uzaklaştırma ve atılma cezaları yeniden uygulanmaya başlayacak. Riskli öğrenciler açık liseye yönlendirilecek. Sendikal etkinlikler okul ve ders saatleri içinde yapılamayacak.

"KİŞİLİK HAKLARINA AYKIRI" TEPKİSİ

Bu kararları öğrencinin nefes alabileceği her deliğin kapatılması olarak değerlendiren Eğitim Sen şura üyesi Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Adnan Gümüş, 'Kışladan daha ağır, hatta istihbarat teşkilatlarından daha ağır birtakım tedbir ve önlemler önerildi ve kabul edildi. Bunlar kişi hak ve hürriyetlerine aykırı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

500

Yorumlar (30)

Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

TEK CARE KEMALIZIMi YIKMAK....ondan sunra turkiye duzelir .

0
22
yanıtYanıtla
Salih:

okullarda disiplin olmalı. öğrenciler kendine buyruk; ne öğretmen ne müdür nede başkasını dinliyorlar cezalar olmadığı için her öğrenci kendine buyruk hareket ediyor ve saygısızlık yapıyor. okullarda zerre kadar disiplin yok öğrenciler çevrelerine de son derece saygısız ve ukalalar. bir de okula telefon gider mi?her öğrencinin elinde cep telefonu böyle eğitim olmaz ders dinleyen yok telefonla mesajlaşmaktan bunun önüne öğretmenler de geçemiyor çünkü yürürlükte ceza yok çocuk ceza almayacağını biliyor yani tınlamıyor .

11
0
yanıtYanıtla
ÖğretmenMobil-ANDROID:

Hocam sen yapma bari. Liselerin soytatı yatağı olduğunu sen de biliyorsun. Disiplin yönetmelikleri hep uygulansın diye yakınmadık mı hepimiz? Öğrenci haklarının arttığı buna karşın öğretmenlerin ve idarenin elinin kolunun bağlandığına şahit olmadık mı? Uugulanmasa da güzel olan devletin artık öğrenciyi de suç potansiyeli görmesi. Yani artık kalkıp bize suç makinesi bir genci eğit diyemeyecekler. Şükür.

6
0
yanıtYanıtla
barış:

bizim milletin bir dediği bir dediğiyle uyuşmuyor. okullarda olay artınca millet nerede bu devlet diyor önlem alıncada burası kışlamı diyorlar. özellikle Prof. Dr. Adnan Gümüş bu konuda hiç konuşmasın ilk başta adanadaki okulların hali nasıl kendiside çok iyi bilir. geçen sene adana ajdeniz mahallesinde bir lisede okulda kavgada tabancalar çıktı 2 çocuk silahla yaralandı kavgada ne ararsan mahalleli ayağa kalktı resmen bundan oncede bir okulda öğrenci okula balta getirerek sınıfını rehin aldı açın haberlere bakın çocuk daha once bir sürü sabıkası var okulda bunlar anlattıklarım bir kaçı neleri var sadece bir olay

6
0
yanıtYanıtla
ERDAL:

OLACAK TABİ ORAYA OKUMAYA GELİYORLAR ÖĞRETMEN DÖVMEYE SİGARA İÇMEYE ARKADAŞ BULMAYA ETRAFI RAHATSIZ ETMEYE GELMİYORLAR. BEN ŞUNU ANLAMIYORUM DAHA EVVEL BÖYLE ZİHNİYET OLMAZ ÖZGÜRLÜK OLSUN DİYENLER HERŞEYDE OLDUĞU GİBİ BUNDADA U DÖNÜŞÜ YAPIYOR. SUÇUN CEZASINI VEREMEYİNCE NE YAPSINLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

5
0
yanıtYanıtla
MORALSİZ ÖĞRETMENMobil-IOS:

HER ÇIKIŞ ZİLİ ÇALDIĞINDA BUGÜNÜ DE ÇOK ŞÜKÜR KAZASIZ BELASIZ ATLATTIK DEDİRTEN, BÜTÜN KOZLARI ÖĞRENCİNİN ELİNE VERİP ÖĞRETMENİ ÖĞRETMENLİK KİMLİĞİNDEN SIYIRIP ADETA ÖĞRENCİ KARŞISINDA MAYMUNA ÇEVİREN BU EĞİTİM KARMAŞASINA ARTIK BİR SON VERİLMESİ GEREKİYOR...

5
0
yanıtYanıtla
tarikmobilWeb@haberler.com:

Oh be oh be sonunda iyi haber. Eminim daha iyi haberler de alacağız

5
0
yanıtYanıtla
Güneyin sesi:

Çıkarılan kılık kıyafet yönetmenliği tam bir fiyasko oldu. saçlı sakallı okula giden lise öğrencileri, ne giydiği belli olamayan kıyafetler. Öğrenciler kadar öğretmenlerde bu yönetmenliğe uydu. Eskiden biz bir öğretmenin kılık kıyafetinden bir eğitimci olduğu bilirdik. Ama şimdi tabiri caizse bütün izler birbirine karıştı. Başbakan Davutoğlu''dan kılık kıyafet kanununun yeniden düzenlenmesi istiyorum. Ben, her sabah liseye giden oğlumla bu yüzden çatışma halindeyim. Öğrenci öğrenci gibi okula gitmeli, öğretmende bir eğitimci gibi örnek davranış içerisinde olmalı. İnsan ne görürse ona göre hareket eder. Böyle giderse toplum olmaktan çıkacağız.

3
1
yanıtYanıtla
mngmobilWeb@haberler.com:

Prof beyin okullardan haberi yok öğretmenler okulda hic güvenli değil.öğrenci öğretmene vurdumu cezasini yok ama öğretmen vurduğu zaman maaş kesme vb cezalar var. Bunlar okulda sadece ufak şeyler daha beterleri de var ama ....

4
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

RTE ve A KE PE zihniyetinin 13 yıldır ortaya koyduğu adeta yaz boz tahtasına dönen eğitim politikası tam bir rezalet. Din dersi kesinlikle seçmeli olmalı, osmanlıca kesinlikle gereksiz bir fantazi, okulların metazori imam hatipe dönüştürülmesi kabul edilemez, her ile üniversite açarken, lise düzeyini bile tamamlamamış üniversite mezunları ile doldu her yer. . . Nitelik eksilerde tek dertleri nicelik. . Ancak okul öğrencileri ile ilgili disiplin kurallarının uygulanması ve öğretmenlerin yaptırım gücünün eskisi gibi yeniden sağlanması doğru karar olur. Olaya tamamen ticari göz ile bakan yetersiz okul yöneticileri, çocuklarına hiç toz kondurmayan hadsiz veliler (bazıları) zaten yeterince zorlayıcı. . Sınıfta kalmayı kaldırdın, not yaptırımı yok, disiplini de kaldırırsan , istisnai bir kaç öğretmen dışında öğrencileri nasıl zapt edebilir öğretmenlerin çoğu? Öğretmenin saygınlığı korunmalı, eli güçlendirilmeli. . Okullar hırslı ve paragöz yöneticilerin insafına bırakılmamalı. . .

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title