Haberler

Kütahyalılar Almanya'da 'Gediz Pazarı'nı Oynadılar

Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Kütahyalılar, memleketlerinin ünlü halk oyunu 'Gediz Pazarı'nı oynadı.

Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Kütahyalılar, memleketlerinin ünlü halk oyunu 'Gediz Pazarı'nı oynadı. Wuppertal kentinde faaliyetlerde bulunan Kütahyalılar Kültür Derneği, aynı şehirde Kütahyalılar Aile Dayanışma Gecesi adı altında etkinlik düzenledi.

Kalabalık bir davetli grubun katıldığı gecede, Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu (AKİF) Başkanı Adil Emsen, Dortmund Kütahyalılar Derneği Başkanı Bülent Alkan, Bremen Kütahyalılar Dernek Başkanı Yahya Çiçek ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD)Genel Başkanı Süleyman Çelik hazır bulundu. Gecede konuşma yapan başkan İsmail Taşcıoğlu, şöyle dedi:

"Dernek olarak bölgemizde yaşayan hemşerilerimizin tanışması ve kaynaşması adına önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Şehrimizin ve kültürümüzün tanıtılmasına öncülük eden bu derneğimize, üyelerimizin daha çok destek vermesini arzuluyoruz."

Salonda hemşehrilerine bir selamlama konuşması yapan başkan Adil Emsen ise, Avrupa'da yaşayan Kütahyalı hemşehrilerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

"PEGİDA GRUBU'NA KARŞI SESSİZ KALAMAZDIK"

Etkinlikte davetli olarak bulunan ve konuşma yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)Genel Başkanı Süleyman Çelik, şöyle devam etti:

"Almanya'da yaşanan ve Türk toplumu direk ilgilendiren olaylara duyarlı olmalıyız. İslam karşıtlığı adı altında ırkçılık yapanlara karşı maalesef çokta duyarlı değiliz. İslam karşıtı olarak ortaya çıkan ve bir anda sayıları 17 bin kişiye ulaşan Pegida grubuna karşı sessiz kalamazdık ve bunun için çatı kuruluşlar olarak bir araya geldik. 5 Ocak pazartesi günü Köln'de tepki mitingi gerçekleştireceğiz, lütfen herkes katılsın, göçmenleri zora sokacak olaylar artabilir."

Almanya'da yapılacak seçimlere de katılım çağrısı yapan Çelik, "Seçimlere katılın, gelecekte sizleri Ankara'da temsil edebilecek milletvekillerin önünü açmış olursunuz" dedi.

Kütahya yöresinin müzikleri çalındığı gecede davetliler pistte, memleketlerinin ünlü halk oyunu olan 'Gediz Pazarı'nı coşkuyla oynadı. Ayrıca Kütahya Zeybek ekibi de, Ege yöresinin efe oyunlarını sergiledi. Salonda bulunan davetliler, Kadir Şahin, Süleyman Oruç, Suna Gül ve ekibinin seslendirdiği türkülerle geç saatlere kadar eğlendi.

Gecenin son bölümünde Dortmund Kütahyalılar Derneği Başkanı Bülent Alkan ve bazı üyeler, etkinliği düzenleyen Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu'na, çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.

Gecenin yapıldığı salonda sahne yanına asılan dev Türk bayrağı davetliler için ilgi odağı haline geldi. Çok sayıda davetli, bayrak önünde durarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede, Kanserli çocuklar ve ailelerine destek vererek faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği, salonda kurduğu stantla ilik (kök hücre) bağışı için doku tipleme kampanyası gerçekleştirdi. - Wuppertal

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dortmund Kütahya Almanya Gediz Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title